Zelf kopen of toch met een aankoopmakelaar?

June 26, 2019 0 Comments

Een huis kopen is geen beslissing die u zomaar maakt. Het is een ingewikkeld traject waarbij een goede begeleiding erg belangrijk is. Vooral wanneer dit de eerste keer is dat u een huis koopt kan het gehele traject overweldigend zijn. U kunt de koop natuurlijk zelf doen, maar u kunt er ook voor kiezen om u tijdens het aankooptraject te laten bijstaan door een aankoopmakelaar. Dit is een onafhankelijke deskundige die uw belangen behartigt. De werkzaamheden die de aankoopmakelaar op zich gaat nemen kunt u zelf beslissen. U kunt kiezen om het gehele traject door de aankoopmakelaar te doen. Maar u kunt er ook voor kiezen om het zoeken en bezichtigen van woningen zelf te doen en de juridische en bouwkundige keuring te laten uitvoeren door uw aankoopmakelaar.

Wilt u uw huis kopen in Rosmalen?

Bent u opzoek naar een woning in Rosmalen of de omgeving? Dan zoekt u natuurlijk een betrouwbare aankoopmakelaar die u tijdens het aankoopproces kan bijstaan. Een aankoopmakelaar Rosmalen heeft veel kennis van de regio. Hij kan u voorzien van informatie over de verschillende wijken en nabijgelegen voorzieningen, zoals scholen of winkels. Een aankoopmakelaar kijkt naar uw woonwensen en brengt naar aanleiding hiervan verschillende huizen onder uw aandacht. Door deze snel veranderende woningmarkt zijn de prijzen van huizen niet altijd reëel. Een aankoopmakelaar kan u bijstaan tijdens de onderhandelingen zodat u niet teveel betaald voor uw droomhuis.

Wonen in Rosmalen.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om in Rosmalen te gaan wonen. Vooral mensen die werken in ’s-Hertogenbosch of de omgeving zien we steeds vaker naar Rosmalen verhuizen.

Dit omdat Rosmalen een erg open en rustgevend gebied is met relatief betaalbare huizen en veel verschillende woonmogelijkheden. Rosmalen bied appartementen, vrijstaande huizen, twee-onder-een-kapwoningen en tussenwoningen. Hierdoor is een huis kopen Rosmalen voor vrijwel iedere huiszoeker mogelijk. Daarnaast heeft Rosmalen een gunstige ligging en bent u snel in andere steden zoals ’s-Hertogenbosch door de nabijgelegen snelwegen. Maar ook steden verder weg, zoals Maastricht, Rotterdam en zelfs Antwerpen, zijn eenvoudig te bereiken.

Handige tips om uw huis te kopen.

Het is belangrijk om uw financiële mogelijkheden te weten voordat u opzoek gaat naar een woning. Maak een afspraak bij een hypotheekadviseur om te bepalen wat de maximale koopprijs mag zijn. Hierdoor kunt u gerichter zoeken naar een woning binnen uw budget en verspilt u geen tijd aan het bekijken van huizen die u niet kan betalen. Wanneer u uw droomhuis heeft gevonden kunt u gaan onderhandelen. Houdt bij een openingsbod rekening met de markt. De kans dat u moet gaan overbieden is bij een woning met veel geïnteresseerde groter dan voor een woning met slechts enkele geïnteresseerde. Als uw bod wordt geaccepteerd is het van groot belang dat u de ontbindende voorwaarden niet vergeet op te laten nemen in het voorlopige koopcontract. In het geval dat u toch niet uitkomt met de hypotheek kunt u nog gratis onder de koop uitkomen.

Ervaringen van oud kopers kunnen u helpen.

Heeft u nog twijfels over het inschakelen van een aankoopmakelaar? Vraag dan advies aan familie, vrienden en bekenden. Hebben zij tijdens de aankoop van hun woning een aankoopmakelaar ingeschakeld? Waarom wel/niet? En zo ja, welke aankoopmakelaar hebben zij ingeschakeld en waarom? Daarnaast kunnen ervaringen van oud kopers u ook helpen. Zoek deze online op. Ook kunt u altijd verschillende makelaars uitnodigen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de makelaar en zijn/haar aanpak.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor het energieneutraal bouwen van uw huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published.