Hoe houd je je hal netjes?

July 8, 2019 0 Comments

Er zijn waarschijnlijk maar weinig ruimtes in je huis te vinden waar je zo weinig tijd in doorbrengt als in je hal. Je loopt er heel vaak doorheen, dat wel, maar per dag zal je er niet meer dan een minuut of twee ook echt in hebben doorgebracht.

De hal inrichten?

Tenzij je in een villa met grootse entree woont, zal de hal niet per se de eerste ruimte zijn waar je plannen voor hebt gemaakt toen je je huis betrok. De meeste mensen richten zich op de woonkamer, de keuken, de slaapkamers en de badkamer. Een eventuele werkkamer of toiletruimte kan al op een stuk minder aandacht rekenen, en de hal is (samen met de gang) zo’n beetje de laatste ruimte die aan bod komt. Van een echte inrichting is meestal dan ook geen sprake. Een verfje op de muur, eventueel een nieuwe vloer (bijvoorbeeld doorgelegd vanuit de woonkamer) en dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Toch is het belangrijk om goed na te denken over de inrichting en uitstraling van je hal. Het is de eerste ruimte die bezoekers zien, maar ook de eerste ruimte die jij iedere dag ziet als je thuiskomt. Een rommelige hal is geen fijne binnenkomer, letterlijk en figuurlijk. Het kan ergernis opwekken bovendien, als er bijvoorbeeld jassen, tassen en schoenen rondslingeren waar je over struikelt.

Praktisch

Een goede hal is een praktische hal. Eentje waar je je jassen en schoenen in kwijt kan, zonder dat dit voor een rommelig beeld zorgt. Niet ieder halletje is er groot genoeg voor, maar indien je de ruimte hebt is een kast een goede keuze. Kies er bijvoorbeeld eentje met meerdere vakken, waar ieder gezinslid zijn schoenen en in de winter handschoenen, mutsen en shawls in kwijt kan. Kies voor een exemplaar met deurtjes, als je het extra opgeruimd en rustig wil laten ogen. Zorg ook voor een goede kapstok, met genoeg haakjes voor zowel jullie jassen als die van eventueel bezoek.

Een andere vereiste is een goede deurmat. De hal is de ruimte waar je je huis betreedt en vaak ook de enige ruimte waar veel op schoenen wordt gelopen. Zorg ervoor dat schoenen hun vocht en vuil direct bij de deur kwijt kunnen, zodat het verder niet je huis in komt. Droogloopmatten zijn speciaal gemaakt om vocht goed te absorberen, ideaal als je regelmatig met natte schoenen thuiskomt en geen voetstappen op je vloer wil achterlaten. Je kunt ook kiezen voor schoonloopmatten. Schoonloopmatten zorgen er vooral voor dat het vuil goed van de zolen van schoenen wordt geveegd. Aan te raden als je kinderen hebt die graag buitenspelen, bijvoorbeeld.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.