Zaagmachines met accu

June 29, 2017 0 Comments

Elektrisch gereedschap bestaat er al voor een hele lange tijd. Nu heeft de techniek de afgelopen jaren niet stilgezeten, want er zijn veel nieuwe uitvindingen gedaan. Neem bijvoorbeeld de komst van de accu. Iets wat de hele bouwwereld op zijn kop heeft gezet. Hoe dat komt? Nou door deze ontwikkeling werd een klusser opeens niet meer beperkt door zijn kabellengte en een vaste elektrische bron. Het is daarmee mogelijk voor doe-het-zelvers en klussers om overal te werken. Zelfs wanneer er geen oplaadpunt in de buurt is! Nu is dit voor de zaagmachines ook het geval. In deze blog worden drie zaagmachines uitgelegd die al verkrijgbaar zijn in accuvariant.

Decoupeerzaag op accu

Wist je bijvoorbeeld al dat er decoupeerzagen op accu bestaan? Deze zaagmachines doen niet onder aan hun 230 V varianten. Het mooie aan een decoupeermachine is dat die nu extra flexibel inzetbaar is. Je hoeft niet continue meer te letten op het uiteinde van de kabel. Iets wat met een 230 V decoupeermachine wel het geval is. De kans dat je per ongeluk door de kabel heen zaagt is dan ook verledentijd. Daarbij is het opbergen ook extra makkelijk en zonder stroom hoef je niet verlegen te zitten wanneer je een extra accu bij de hand hebt.

Draadloze afkortzaagmachine

Je verwacht het niet, maar er zijn zelfs accu afkortzagen. Een afkortzaag is wel bekend om de power die de machine kan leveren. Zo is het niet heel makkelijk om zo’n machine te voeden met een accu. Toch is het sommige merken gelukt. Neem bijvoorbeeld een Makita die wordt geleverd met 2 x 18 volt accu’s. Wat hem de power geeft van 36 volt. Meer dan voldoende om naar gelijkheid te streven met een 230 V variant van Makita. Dit is iets wat Makita ook duidelijk naar voren laat komen in hun productfilmpjes. Iets om trots op te zijn!

Accu reciprozaag

Een laatste machine die veel weg heeft van een decoupeerzaag, maar toch geschikt is voor de harde aanpak is de reciprozaag. Deze zaag is speciaal bedoeld om bijvoorbeeld in wanden, balken of andere moeilijke bereikbare plekken te zagen. Hij maakt gebruik van een zaagje die veel weg heeft van een decoupeerzaag, maar dan sterker en langer is uitgevoerd. Zelfs deze machine is leverbaar in accu variant en dus ideaal inzetbaar in gebouwen waar het elektriciteitsnetwerk is uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published.