Hoe drinken we onze koffie?

January 26, 2017 0 Comments

Senseo koffie drinken

Een aantal jaar geleden introduceerde Philips in samenwerking met Douwe Egberts het Senseo koffiezetapparaat. Dat bracht een echte revolutie tot stand. Voortaan konden we in een handomdraai een lekker kopje koffie zetten met een druk op de knop. Voor het apparaat zijn speciale koffiepads te koop, inmiddels van veel verschillende merken. De pads zijn relatief goedkoop, zeker als ze in de aanbieding zijn. Een ander voordeel is dat ze in zo goed als iedere supermarkt wel te koop zijn. Als nadeel kan genoemd worden dat de koffie wat slap is in vergelijking met vers gezette koffie of een espressoapparaat. Dat komt omdat de druk waarmee de koffie wordt gezet wat lager is dan een espressoapparaat. Maar voor wie veel koffie drinkt en vooral snel een bakkie wil zetten is de Senseo een ideaal koffiezetapparaat.

Nespresso machines

Op een gegeven moment kwamen de  Nespresso machines op de markt waar je cups in moest doen om koffie te zetten. Het voordeel van deze apparaten in vergelijking met de Senseo machines is, dat de koffie onder hogere druk wordt gezet. Hierdoor is de koffie wat krachtiger wat veel mensen als een groot voordeel ervaren. Helaas zijn de cups weer duurder dan de pads voor de Senseo, hoewel deze wel in prijs zijn gezakt. Zeker toen er naast de originele nespresso cups ook andere cups op de markt kwamen, werd een en ander wat beter te betalen.

Filterkoffie zetten

Filterkoffie gezet met een traditioneel koffiezetapparaat is heerlijk natuurlijk. Het probleem is echter dat het relatief veel tijd kost om een pot koffie te zetten. Een ander nadeel is dat je niet snel even een kopje koffie kunt zetten als je alleen bent maar meteen een hele pot. Lekker is het natuurlijk wel en ook voordeliger dat koffiepads of koffiecups. Veel mensen willen niets liever dan filterkoffie en bij hen komt er geen Senseo of Nespresso apparaat in huis.

Wat als het apparaat stuk gaat?

Het is natuurlijk altijd vervelend als ons koffiezetapparaat kapot gaat, of het nu een machine is voor filterkoffie, een Senseo apparaat of een nespresso machine. Het probleem is dat reparatie vaak duurder is dan de aanschaf van een nieuw apparaat. Maar als je zelf een beetje handig bent is in sommige gevallen het apparaat zelf te repareren. Er zijn bijvoorbeeld speciale Senseo onderdelen of onderdelen voor diverse Nespresso apparaten online verkrijgbaar. Zo kun je zelf de onderdelen die stuk zijn gegaan vervangen, zonder dat er een meteen een monteur aan te pas moet komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.