Voordelen van Makita afkortzagen

July 14, 2017 0 Comments

 

Makita is een merk die in veel verschillende markten te vinden is. Je kunt het zo gek niet bedenken of Makita maakt er deel van uit. Dit geldt vooral voor al de elektrische zaagmachines die Makita in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Een mooi hoogtepunt van Makita ligt hem denk vooral in de afkortzagen die zijn ontwikkeld en op de markt gebracht. Dat benadrukt de titel van deze blog dan ook weer. Nu wil je vast weten wat maakt een Makita afkortzaag dan zo krachtig? Daar zullen we in drie verschillende punten verder op ingaan. Om te beginnen met het vermogen.

1. Hoog vermogen

Het vermogen van de Makita afkortzagen kan oplopen tot wel 1650 watt. Dit is meer dan voldoende om extreme zaagsneden te realiseren. Hoe hoger het vermogen hoe meer kracht de machine kan leveren in moeilijke situaties. Hiermee hoef je nooit bang te zijn om een tekort aan vermogen te hebben. Een 2e voordeel is dat de machine niet overbelast kan raken. Dit verschijnsel zie je nog weleens voorkomen als er eiken balken moeten worden gezaagd. Iets wat de jongens van de mannen onderscheidt.

2. Hoog toerental

Net zoals het vermogen hebben de cirkelzagen van Makita ook een hoog vermogen. Dit houdt in dat het zaagblad in een hoog tempo kan ronddraaien. Wel moet je er rekening mee houden dat er een verschil zit in het belaste- en onbelaste toerental. Een belast toerental is berekent terwijl het zaagblad in contact staat met het te zagen materiaal. Dit toerental zal dan ook een stuk lager liggen dan een onbelast toerental. Voor Makita is het onbelaste toerental in sommige gevallen wel bijna vijfduizend omwentelingen per minuut. Meer dan voldoende om een strakke en nauwkeurige zaagsnede te maken.

3. Vele functionaliteiten

Een belangrijke factor voor een afkortzaag zijn wel de functionaliteiten. Hoe meer functionaliteiten hoe meer mogelijkheden de klusser heeft tijdens het zagen. Hierbij kun je denken aan een trekfunctie, zodat ook een grotere zaagbreedte kan worden bereikt. Andere functies zijn een lasergeleider voor meer nauwkeurigheid. Daarnaast kan nog een stofafzuiging, onderstel en tafelverbreding inbegrepen zijn. Iets wat je niet bij alle Makita afkortzagen terugziet, maar over het algemeen is het zeker aanwezig. Voor een complete gereedschapset ben je bij Datona aan het juiste adres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.