Wist jij dit al over dubbel glas?

July 25, 2018 0 Comments

Een huis dat nog enkel glas heeft? Inmiddels is dat bijna een uitzondering, want steeds vaker kiezen mensen ervoor om dubbel glas te laten plaatsen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is dit zelfs de meest voorkomende vorm van warmte-isolatie, zo blijkt uit cijfers die werden gepubliceerd. Veel mensen weten inmiddels wel dat dubbel glas diverse voordelen biedt die enkel glas niet heeft, maar toch zijn er ook nog veel dingen die onbekend zijn over dit type glas. Vandaag zetten we een aantal interessante feiten op een rij over dubbel glas. Wist jij dit al?

Als je geen dubbel glas hebt, gaat er flink wat warmte verloren door de ramen

We weten allemaal dat er in de winter nu eenmaal warmte verloren gaat door de ramen. Helaas is dit onvoorkoombaar. Volgens het onafhankelijke kennisplatform GreenHome loont het echter wel om te investeren in dubbel glas, omdat dit ervoor zorgt dat er toch meer warmte binnen blijft. Gemiddeld gaat 15 tot 20 procent van de warmte verloren via ramen (en buitendeuren) maar als je enkel glas hebt, kan dit zelfs 10 procent hoger liggen! Wanneer je dubbel glas hebt, zul je dus relatief een stuk meer warmte binnenhouden. Scheelt toch weer op de energierekening!

Er bestaan verschillende soorten dubbel glas

Kiezen voor dubbel glas is goed wanneer je energie wilt besparen, maar wist je dat ‘’dubbel glas’’ eigenlijk een algemene naam is voor een variëteit aan soorten? Dubbel glas bestaat in essentie uit twee glasbladen waar vrije ruimte tussen zit, de zogenaamde spouw. Een speciaal type dubbel glas is HR glas (of HR+ / HR++). Bij deze glassoort is een speciale coating aangebracht aan de binnenzijde van een van de glasbladen die zorgt voor een nog hogere isolatiewaarde. Bovendien is de spouw van HR++ glas niet gewoon gevuld met lucht maar met gassen. Ook dit draagt weer positief bij aan de isolatiewaarde van dit type dubbel glas.

Dubbel glas = goed voor je portemonnee!

Dankzij de isolerende werking van dubbel glas, blijft in de winter meer warmte behouden waardoor je dus minder hoeft te stoken. Het gevolg is natuurlijk dat je energierekening lager uit zal vallen. “Klinkt goed, maar om hoeveel geld gaat het dan precies?”  vraag jij je af? Bij standaard dubbel glas kun je uitgaan van een gemiddelde besparing van 260 euro. Wanneer je enkel glas zou hebben, zou de warmte die verloren gaat dus leiden tot stookkosten die 260 euro hoger liggen. Als je kiest voor HR glas met een hogere isolatiewaarde kan de besparing neerkomen op 300 euro (HR glas), 365 euro (HR+ glas) of zelfs 390 euro (HR++ glas)!

Op zoek naar een glaszetter in Haarlem of in een andere regio? Er is ongetwijfeld een gespecialiseerde glaszetter bij jou in de buurt. Contacteer hen voor de mogelijkheden en wie weet profiteer jij binnenkort al van de voordelen van dubbel glas!

Leave a Reply

Your email address will not be published.