Klic-melding en de Klic App: Wist jij dit al?

August 29, 2018 0 Comments

Het doen van een Klic-melding is verplicht voor iedereen die machinaal gaat graven. Wanneer je niet eerder hebt gehoord van de Klic-melding, zie je er misschien tegenop je hierin te verdiepen. Gelukkig is het doen van een Klic-melding allesbehalve moeilijk. Op www.klic-app.nl rond je jouw Klic-melding binnen een paar minuten af en zul je kort daarna alle informatie die je nodig hebt op je smartphone ontvangen. Benieuwd wat je moet weten over het doen van een Klic-melding bij Klic App? Wij zetten een paar praktische weetjes op een rij!

Het doen van een Klic-melding is wettelijk verplicht

In 2008 trad de WION wet in werking. Deze wet, ook wel bekend als grondroerdersregeling, verplicht particulieren en bedrijven om een Klic-melding in te dienen voordat ze beginnen met machinaal graven. De reden dat deze wet is bedacht, is het voorkomen van schade. Onder de grond ligt een uitgebreid netwerk van leidingen en kabels en wanneer je gaat graven zonder te weten waar deze precies liggen, is de kans op schade natuurlijk groot. Wanneer je een Klic-melding doet, ontvang je in de Klic App inzicht in dit ondergrondse netwerk zodat je hier rekening mee kunt houden.

Hoe werkt het doen van een Klic-melding bij Klic App eigenlijk?

Wanneer je naar de website van Klic App gaat, zul je een aantal simpele stappen doorlopen om je Klic-melding te voltooien. Je begint met het aangeven van je graafgebied. Je kunt hiervoor een adres invoeren, maar het is ook mogelijk om coördinaten in te voeren of het graafgebied te selecteren op de kaart. Zodra je dit hebt bevestigd, wordt gevraagd wat voor werkzaamheden je precies zult gaan uitvoeren. Als je ook deze stap hebt afgerond, hoef je alleen nog maar aan te geven per wanneer je start met graven en wanneer je denkt klaar te zijn.  

Moet ik nog iets anders weten over Klic App en de Klic-melding?

Het belangrijkste hebben we nu wel uitgelegd, maar handig om te weten is dat je Klic-melding in 95 procent van de gevallen binnen een werkdag is behandeld. Dat betekent dat je eigenlijk nooit lang hoeft te wachten op de informatie die je nodig hebt. Het indienen van de Klic-melding bij Klic App kan je wanneer het jou uitkomt doen vanaf je computer, tablet of telefoon.

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Leave a Reply

Your email address will not be published.