Stappen die je dient te nemen als je een gaslekkage opmerkt

March 14, 2018 0 Comments

Heb je enig idee wat de gevaren van een gaslekkage in huis kunnen zijn? Een gaslekkage kan vergaande gevolgen hebben voor je eigen gezondheid en die van andere gezinsleden. Denk bijvoorbeeld aan het verstikkingsgevaar wat een gaslekkage met zich mee kan brengen. Door het koolmonoxide die bij een gaslekkage vrijkomt zal je een slaperig gevoel ervaren, waardoor je op den duur in slaap zal vallen. In je slaap worden vitale lichaamsdelen verlamd, wat ertoe leidt dat je uiteindelijk in je eigen tong kunt stikken. Dit voorkom je door op adequate wijze te handelen bij een gaslekkage in huis.

Welke stappen kan ik zelf ondernemen?

Bij een gaslekkage kun je verschillende stappen zelf ondernemen. Zo is het raadzaam om bijvoorbeeld een gasfornuis uit te schakelen als je een gaslekkage ervaart. Open vuur in combinatie met het gas in de lucht kan voor een explosie in huis zorgen. Niet voor niets wordt er vaak gewaarschuwd voor explosiegevaar rondom de plekken waar werkzaamheden aan gasleidingen worden uitgevoerd. Naast het uitschakelen van het gasfornuis is het verstandig om je woning goed door te laten tochten. Zet ramen en deuren open, om de gaslucht te laten vervliegen.

Hulp bij het oplossen van een gaslekkage

Nu je de concentratie koolmonoxide in de lucht hebt verminderd, kun je de gaslekkage laten verhelpen. Dit doe je door een loodgieter in te schakelen! Voor een gaslekkage in Leiden, Zoetermeer of bijvoorbeeld Den Haag kun je op de hulp van een spoedloodgieter rekenen. Deze spoedloodgieters staan 24 uur per dag en 7 dagen per week voor je klaar om hulp te bieden. Zo hoef je niet te gaan slapen in de wetenschap dat er sprake is van een gaslekkage. Vaak kunnen loodgieters direct voor een passende oplossing zorgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.