Waar je wellicht nog niet aan hebt gedacht bij je aanbouwproject

March 14, 2018 0 Comments

Bij een aanbouwproject dien je met tal van verschillende aspecten rekening te houden. Door vooraf een plan op te stellen voor het project, voorkom je dat je bepaalde aspecten vergeet in het proces. Heb je bijvoorbeeld al nagedacht over welk type sanitair je in de badkamer wilt laten installeren? Wil je misschien ook een buitenkraan op de buitenmuur laten plaatsen, als je voor een aanbouw kiest? Enzovoorts. Met dergelijke aspecten moet al bij het maken van de plannen rekening worden gehouden. Zo voorkom je onder meer dat er nadien nog leidingen moeten worden gelegd.

Radiatoren in het aangebouwde deel

Vaak wordt het aangebouwde deel verwarmd met nieuwe radiatoren, die op een bestaande cv-ketel kunnen worden aangesloten. Sommige woningbezitters kiezen er echter voor om een extra cv-ketel te laten installeren. Zeker wanneer het om een uitgebreide aanbouw aan de bestaande woning gaat. Een nieuwe cv-ketel heeft doorgaans een hoger rendement dan je bestaande cv-ketel, waardoor je energieverbruik voor het nieuwe deel van je woning afneemt. Een loodgieter kan je hierover adviseren! Ook kan een loodgieter je meer vertellen over het verschil tussen traditionele radiatoren en vloerverwarming.

Sanitaire voorzieningen laten installeren

De badkamer in het aangebouwde deel wil je wellicht direct van sanitaire voorzieningen laten voorzien. Een loodgieter kan je hierbij helpen, door bij de bouw van deze aanbouw de juiste leidingen en afvoer te leggen. Sanitair aanleggen in Zoetermeer kun je overlaten aan de loodgieter die we voor het schrijven van dit artikel spraken. Deze loodgieter raadt woningbezitters ten zeerste aan, om het aanleggen van sanitair aan een specialist over te laten. Zo wordt de kans op vervelende complicaties, zoals lekkages en verstoppingen, minimaal.

Tip: bekijk vooraf welke sanitaire voorzieningen je in de badkamer wilt laten plaatsen. Kies je voor een los bad en een losse douche, ga je voor een combinatie, of kies je voor een van beide soorten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.