Wat is het politiekeurmerk en wat betekent het als ik deze niet heb?

March 14, 2018 0 Comments

Een goede inbraakbeveiliging binnen je woning is cruciaal. Met een goede woningbeveiliging maak je het inbrekers zo lastig mogelijk, als zij proberen in te breken. Hoe weet je echter of je woning op een goede manier beveiligd is? Wat zegt het politiekeurmerk als dit op de sloten staat, die ik wil kopen voor mijn woning? Enzovoorts. Het zijn vragen waar veel woningbezitters mee blijven zitten. In dit artikel vertelt een specialist op het gebied van inbraakbeveiliging in Hasselt je hier meer over.

Tip: controleer vandaag nog of je huidige woningbeveiliging goed genoeg is om de kans op een inbraak in huis te minimaliseren.

Werking van het politiekeurmerk in Nederland

Sloten kunnen in Nederland voorzien worden van het PKVW-keurmerk, wat staat voor Politiekeurmerk Veilig Wonen. Als sloten van dit keurmerk voorzien zijn, dan betekent dit dat de sloten getest zijn op de veiligheid die ze u bieden. Zo kijkt de politie onder meer of het slot bestand is tegen kerntrekken, een van de meest gebruikte inbraakmethoden van dit moment. Mocht je een slot zonder het politiekeurmerk hebben, dan betekent dit niet direct dat het slot onveilig is. Het slot kan immers (nog) niet getest zijn. Let er in zo’n geval echter wel op, dat het slot van een anti-kerntrekcilinder is voorzien.

Overige keurmerken voor sloten

Het PKVW-keurmerk is niet de enige indicator van de kwaliteit van sloten. Naast het PKVW-keurmerk kun je ook de SKG-beoordeling van een slot bekijken. Deze beoordeling staat los van de politie. Met de SKG-rating wordt aangegeven in hoeverre een slot een vertragende werking op een inbraak kan hebben. Des te hoger deze beoordeling is, des te groter zal de vertraging ook zijn. Dit geeft je meer tijd om de hulp van je buren of bijvoorbeeld de politie in te schakelen. Daarbij zullen inbrekers sneller afhaken, omdat zij eerder betrapt worden. Het kost ze immers meer tijd om het slot te forceren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.