Een goede tweedehands telefoon

September 29, 2017 0 Comments

Een tweedehands telefoon kopen blijf altijd wel een risico. Je moet de verkoper vertrouwen op wat hij zegt, maar je weet nooit zeker wat er allemaal met deze telefoon is gebeurd. Hij kan er van de buitenkant nog wel goed uit zien maar dit betekent niet dat hij nog heel lang goed zal werken. Misschien is je tweedehandstelefoon na een paar maanden wel kapot. En garantie heb je dan natuurlijk niet. Dus dit zou dan toch wel zonde zijn.

Gelukkig heb je tegenwoordig een andere manier om telefoons goedkoper aan te schaffen dan voor de normale prijs. En echt helemaal nieuw zijn ze dan niet, maar ze komen wel dicht in de buurt van nieuw. Het gaat hier namelijk om refurbished telefoons. Dit zijn telefoons die tweedehands zijn, maar dan is er van alles aan verbeterd. Alles aan de telefoon wordt vervangen zodat hij weer werkt als nieuw. Ook de batterij en de behuizing worden vervangen. In ieder geval alles wat iets mankeert aan de smartphone word vervangen. De smartphones worden dus op belangrijke punten nagekeken en opgeknapt zodat de kwaliteit bijna voldoet aan die van een nieuwe telefoon.

Vooral bij iPhones wordt dit proces vaak toegepast. Dit komt omdat iPhones dure telefoons zijn en er ieder jaar een nieuw model op de markt word gebracht. Doordat er iedere keer nieuwe modellen op de markt komen die gedeelte van de bevolking blijft aanschaffen zullen er altijd duizenden iPhones overblijven die nog goed werken. Deze worden tweedehands verkocht, maar steeds vaker refurbished. Je betaalt voor een refurbished iPhone wel een stuk meer dan een tweedehands, maar de prijs kan wel nog 100 of 200 euro lager liggen dan bij een nieuw toestel.  Dus voor iedereen die niet per se de nieuwste iPhone wilt aanschaffen, maar toch verzekerd wilt zijn van een goedwerkende telefoon is een iPhone refurbished een echte uitkomst. En niet alleen tweedehands iPhones worden gerenoveerd, maar ook iPads en macbooks kun je tegenwoordig refurbished aanschaffen. Dus wil je een mooie macbook aanschaffen, maar vind je de prijs iets te hoog. Kijk dan is naar macbook refurbished en misschien is dit wel wat voor jou.

Leave a Reply

Your email address will not be published.