De juiste bureaustoel

September 8, 2017 0 Comments

Het woord dat tegenwoordig bij iedere kantoorinrichting de ronde doet is ergonomie. Om welke reden is dit zo een trend geworden de laatste jaren en hoe vertaalt zich dit naar het meest gebruikte object in het kantoor: de bureaustoel.

Ergonomie is verantwoord

De verschillende studies die naar een ergonomische werkomgeving hebben gekeken hebben vele voordelen ondervonden. Zo is er bijvoorbeeld naar voren gekomen dat ergonomisch verantwoorde producten ervoor zorgen dat de werknemers efficiƫnter zijn en zich comfortabeler voelen. Voor een werkgever heeft dit dus twee voordelen, de werknemer kan meer werk verzetten en de gezondheid van de werknemer wordt niet belast, hierdoor is de werknemer minder vaak ziek.

Het lichaam en ergonomie

De verschillende studies wijzen dus uit dat ergonomische producten een positieve invloed hebben op het lichaam en dat dit dus lichamelijke klachten voorkomt. Door de bureaustoel op de juiste hoogte en de juiste houding af te stellen voorkomt het de momenten dat u onderuitgezakt in de stoel zit. Op het moment dat u onderuitgezakt in een stoel zit kan die verschillende lichamelijke problemen. Deze lichamelijke problemen vertalen zich in de vorm van nek-, schouder-, en rugklachten. Daarnaast is het van belang dat niet alleen de bureaustoel juist is afgesteld, maar ook het bureau is van groot belang. Indien dit niet goed staat afgesteld zorgt dit ook voor een verkeerde werkhouding.

Productiever door ergonomie

Door ergonomische producten aan te schaffen wordt de productiviteit van uw werknemers verhoogd. Zo zorgt dus een ergonomische bureaustoel voor een betere houding waardoor de productiviteit omhoog gaat, maar kan ook het bureau een zeer positieve uitwerking hebben op de productiviteit. Tegenwoordig zijn er verschillende zit-sta bureaus verkrijgbaar. Deze bureaus kunnen, zoals de naam al zegt, op zit hoogte ingesteld worden, maar ook op sta hoogte. Door de afwisseling tussen het zitten en staan krijgt de werknemer meer energie, hierdoor zal de productiviteit toenemen.

Ergonomisch computeren

Door gebruik te maken van verschillende ergonomische attributen is het mogelijk om ook de activiteiten achter de computer voorspoedig te laten verlopen. Zo zijn er verschillende ergonomische muis- en toetsenborden. Zo is het van belang waar de muis geplaatst is ten opzichte van uw lichaam, dit kan ervoor zorgen dat er minder belasting wordt gevraagd van de pols, elleboog en schouder. Daarnaast zijn er toetsenborden waarvan het numerieke gedeelte losgekoppeld kan worden waardoor de muis meer centraal komt te liggen. Dit is ook beter voor de houding.

Ergonomie verbeterd

Door ergonomische producten is het, zonder grote inspanning, mogelijk om uw personeel of uzelf comfortabeler te laten werken en tevens de productiviteit omhoog te krijgen. Hierdoor is het zeker het overwegen waard om meer informatie te zoeken over de mogelijkheden die er voor u zijn.

Overzichtelijk en veilig documenten bewaren? Met een lockerkast van Hal18 is dit een fluitje van een cent!

Leave a Reply

Your email address will not be published.