Mooi huis met rieten dak

September 29, 2017 0 Comments

Een rieten dak kan een mooie uitstraling geven aan een huis. Het ziet er vaak een beetje sprookjesachtig uit. Vaak oogt het ook wel heel welvarend. Je ziet rietendaken meestal op grote alleenstaande huizen. Dit komt omdat rietendaken ook wat prijziger zijn dan normale daken. Toch twijfelen veel mensen over de aanschaf van een rieten dak. Dit komt omdat ze bang zijn vanwege het brandgevaar en het onderhoud. Maar mensen vergeten vaak de voordelen van een rieten dak. Zo is het erg milieubewust, isolerend en zorgt het voor een goede ventilatie.

Als je een rieten dak wilt dan kun je kiezen uit verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze om een dak van stro te nemen of echt een dak van riet. Rietdekkers raden meestal wel aan om een rieten dak te nemen, want deze zijn duurzamer. Maar vaak hangt het ook weer af van de omstandigheden welke keuze het best is voor jouw huis.

Wil jij nou graag een rieten dak op je huis dan moet je erover nadenken welke constructie je graag wilt hebben. Voor het rietdekken word namelijk altijd een bepaald systeem toegepast. Je hebt twee verschillende manieren om een rieten dak aan te leggen. Het verschil zit hem in de kapconstructie van het dak. Je hebt dus een traditionele kap waarbij het raamwerk bestaat uit balken en latten. Dit noemen ze ook wel een open constructie. Het riet word hier aangebracht op een spreilaag van latten. Je kunt er ook voor kiezen om het rieten dak op een dichte ondergrond te plaatsen. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit multiplex of een isolatieplaat. Deze constructie zorgt voor een betere brandveiligheid. Het nadeel van deze constructie is alleen dat het nog niet heel lang wordt gebruikt waardoor nog onbekend is wat de levensduur op lange termijn is. In ieder geval kun je je het beste laten informeren door rietdekkers want deze kunnen goed beoordelen wat het beste is voor jouw huis.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.