De meest voorkomende inbraakmethoden: hoe ga je ze tegen?

March 14, 2018 0 Comments

Om de kans op een inbraak in huis zo klein mogelijk te maken, is het raadzaam om uit te zoeken hoe ze te werk gaan. Op basis van de meest voorkomende inbraakmethoden in woningen kun je de beveiliging van je woning verder aanscherpen. In dit artikel gaan we dieper in op deze meest voorkomende inbraakmethoden van dit moment en de manier waarop je een woning hiertegen kunt beschermen.

Bovenal is een goede huisbeveiliging essentieel. Inbrekers gaan steeds gewelddadiger te werken om een woning binnen te dringen. Dit maakt dat de kans op gevaarlijke situaties steeds verder toeneemt.

Inbraakmethoden die het vaakst voorkomen

Een van de meest gebruikte inbraakmethoden van dit moment is kerntrekken. Hierbij wordt een schroef in de cilinder van je slot gedraaid, waarna de cilinder met een klauwhamer uit het slot getrokken kan worden. Ook het gebruik van de traditionele koevoet om een deur open te breken is een veelgebruikte methode onder inbrekers. Een derde inbraakmethode die veel gebruikt wordt, is het flipperen tussen de deur en deurpost. Hierbij wordt bijvoorbeeld een klein stukje van een plastic boterkuipje gebruikt. Door dit stukje plastic tussen de deur en deurpost te drukken, kan men het slot indrukken. Als deze niet op slot gedraaid is, kan de deur geopend worden.

Oplossingen tegen deze inbraakmethoden

Deze inbraakmethoden kunnen op verschillende manieren worden tegengegaan. Denk aan het gebruik van een anti-kerntrek slot om het kerntrekken tegen te gaan. Het openbreken van de deur met een koevoet voorkom je door gebruik te maken van een anti-inbraakstrip. Deze kun je tussen de deur en deurpost plaatsen. Zo is er geen ruimte meer voor een inbreker, om zijn koevoet tussen te plaatsen. Ook tegen flipperen is het gebruik van een anti-inbraakstrip een slimme oplossing! Met een alarmsysteem van Alarmsysteemexpert bescherm je jezelf!

Tip: kies altijd voor sloten met een keurmerk. Deze sloten zijn getest door de politie, wat aangeeft dat ze bestand zijn tegen de meest voorkomende inbraakmethoden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.