Buitengesloten uit je eigen woning, wat nu?

March 14, 2018 0 Comments

Een buitensluiting uit je eigen woning kan erg vervelend zijn. In het bijzonder wanneer je hier pas op de late avond achter komt! Jezelf per ongeluk hebben buitengesloten kan het gevolg zijn van het verlies of vergeten van je sleutels, vorstschade aan het slot, het afbreken van je sleutel, enzovoorts. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om een buitensluiting op te lossen. In dit artikel vertellen we je hoe je het beste kunt handelen bij een buitensluiting. Wie moet je inschakelen? Kun je het slot van je deur mogelijk zelf openen? Enzovoorts.

Schakel de hulp van een slotenmaker in

Het is verstandig om bij een buitensluiting op de hulp van een slotenmaker te rekenen. Veel slotenmakerbedrijven bieden je de hulp van een 24-uurs slotenmaker aan. Zoals de naam van deze spoeddienst al doet vermoeden, is deze spoedslotenmaker 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken. De spoedslotenmaker staat doorgaans binnen een half uur bij je op de stoep om het slot te openen. Hierbij kan een slotenmaker verschillende hulpmiddelen gebruiken, die beschadigingen aan het slot voorkomen.

Zelf een buitensluiting oplossen

Naast de mogelijkheid om een slotenmaker in te schakelen, kun je een slot zelf proberen open te maken. Let wel, dit geldt alleen wanneer je het slot niet omgedraaid hebt. Je kunt de deur in dit geval openen door gebruik te maken van een stukje plastic. Druk het stukje plastic tussen de deur en deurpost, om het slot in te drukken. Door zachtjes tegen de deur aan te leunen, zal deze op den duur openvallen.

Mocht je het slot wel hebben omgedraaid, dan kun je niet anders dan een slotenmaker inschakelen. Zelf met bijvoorbeeld een pincet of schroevendraaier prikken kan voor ernstige schade aan het slot zorgen. In het ergste geval zal het slot vervangen moeten worden bij schade.

Met de slimme sloten van Touchlock zul je dergelijke problemen nooit meer ervaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published.