Hottub houtsoorten

April 23, 2018 0 Comments

Wanneer je van plan bent om een hottub aan te schaffen zijn er meerdere zaken waar je rekening mee kunt houden. Zo kun je denken aan de grootte, de kleur, het model en de hout soort. Over deze laatste optie kunnen we meer informatie geven. Een aantal worden sowieso vaak gebruikt. Ze variëren in kleur en textuur en ook in hoe ze onderhouden moeten worden.

De Siberische spar is de meest gangbare keuze. Het heeft een witte kleur, is licht en zacht en gemakkelijk te onderhouden. Deze soort is één van de sterkere varianten en heeft en levensduur van vijf tot tien jaar. Echter moet je deze houtsoort wel vaak behandelen met bijvoorbeeld lijnolie om het in een goede staat te houden en minder snel te laten rotten. Verder kun je er wel makkelijk mee werken en de soort is in alle typen klimaten goed te gebruiken.

Ook kun je kiezen voor thermohout. Deze soort groeit niet vanzelf, maar ontstaat door een bepaald pyrolyseproces. Tijdens deze procedure wordt het verhit tot ongeveer 180 graden in een zuurstofarme setting. Hierdoor wordt het duurzamer en raakt het hout meer geïsoleerd. Verder is het donkerder van kleur dan natuurlijk hout, beter bestand tegen weersinvloeden en hierdoor ook beter beschermd tegen rotten. Ook is het vrij stabiel en goed in alle buitenomstandigheden te gebruiken. De houtsoort gaat ongeveer 15 tot 25 jaar lang mee.

Verder kun je ook kiezen voor rode ceder. Deze soort heeft een goede isolatie en gaat zo’n 15 tot 25 jaar lang mee. Het krimpt niet snel en is vrij van hars en pek. De soort is verder zeer stabiel en goed te gebruiken voor zaken als beitsen, verven en oliën. De kleur van deze houtsoort is niet alleen rood maar het heeft meerdere variaties: zo kun je het ook in bruin- roze, zalmkleurige  of chocoladebruine tinten vinden. Verder is het goed bestand tegen rot, insecten en schimmel en heeft het een fijne geur.

Wanneer je een hottub wil aanschaffen kun je een kijkje nemen op de website van Fonteyn. Hier kun je meerdere spa producten in allerlei soorten en maten bewonderen, zie hiervoor de pagina spa. Voor meer informatie over de hottubs, kun je kijken op hot tub.

Leave a Reply

Your email address will not be published.