Anti-diefstal rugzak: wat is het en is het echt zo veilig?

October 16, 2018 0 Comments

Slachtoffer zijn van tasjesdieven wil natuurlijk niemand, maar helaas komt dit best vaak voor. Als we de cijfers moeten geloven, komen er iedere dag 400.000 zakkenroller-incidenten voor! Gelukkig kun je de kans om bestolen te worden een stuk verkleinen door een anti-diefstal rugzak te dragen. Maar wat is het verschil met een ‘normale’ rugzak? En zijn ze echt zo veilig?

Bobby XD Design

Er zijn verschillende merken anti-diefstal rugzakken op de markt verkrijgbaar, maar waarschijnlijk is de Bobby van het Nederlandse merk XD Design de bekendste. Deze rugzak bestaat pas 2 jaar, maar is inmiddels wereldberoemd en heeft al verschillende prijzen gewonnen. Deze anti-diefstal rugzak heeft verborgen ritsen: dit wil zeggen dat alle ritsen aan de achterkant van de tas zitten (tegen je rug aan dus). Zo kan niemand stiekem je tas proberen open te maken, zonder zijn hand eerst tussen je tas en rug te moeten stoppen. Dit maakt de Bobby al een stuk onaantrekkelijker voor tasjesdieven. Verder is het materiaal waaruit de tas gemaakt is, snijbestendig: de tas bestaat uit verschillende lagen materiaal waar met geen mes doorheen te komen is. Dit betekent dat de tas niet makkelijk opgesneden kan worden door dieven en dat je spullen dus veiliger opgeborgen zitten. Verder zitten er een aantal ‘geheime’ vakjes waar alleen jij makkelijk bij kan, bedoeld voor belangrijke dingen zoals je telefoon, creditcard, pinpas, paspoort, ID, et cetera. Vergeleken met een normale rugzak hebben anti-diefstal rugzakken dus zeker een aantal extra’s die je spullen een stuk beter beveiligen.

Andere handige snufjes

Naast de bovengenoemde anti-diefstal maatregelen die XD Design voor de Bobby bedacht heeft, zijn er ook andere handige dingetjes aan de tas die je leven makkelijker maken. Zo zit er een lichtgewicht en opvouwbare regenhoes bij die je heel makkelijk snel over je rugzak heen kan doen. De rugzak zelf is wel al van waterbestendig materiaal gemaakt, maar het kan nooit kwaad om de rugzak bij hele heftige regenbuien extra te beschermen. Ook zit er een USB-kabeltje en oplaadpoort bij om je powerbank of je telefoon op te laden, wat natuurlijk erg handig is als je bijvoorbeeld op een citytrip bent (waar je sowieso al meer kans loopt om beroofd te worden!).

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een handig vingerafdruk slot van Touchlock!

Leave a Reply

Your email address will not be published.