De Nieuwe Vormen van Foto’s Bewerken

October 29, 2018 0 Comments

Natuurlijk ben jij graag overal ter plaatse en maak je dan foto’s van wat je ziet. Maar je mooiste foto’s wil je natuurlijk niet zomaar ergens in een doos hebben en zelfs een ouderwets fotoalbum wordt niet meer zo vaak bekeken als vroeger omdat foto’s gewoon niet meer zo vaak worden afgedrukt. Toch zijn er nog veel dingen die je met jouw foto’s kunt doen. Foto.com heeft hiervan een aantal mooie voorbeelden. Maar wat kun je nou allemaal met foto’s doen? Of wat voor manier kun je jouw favoriete foto’s toch nog regelmatig zien zonder ze in een ouderwets lijstje te stoppen? En hoe kun je dat voor elkaar krijgen? Dat zijn dingen waar we je hier graag wat meer over vertellen.

Een Foto op Canvas

De laatste jaren is een foto op canvas erg populair geworden. Dit is ook niet zo raar omdat een goede afdruk op canvas met daarachter een houten frame om het te stutten een echte blikvanger kan zijn in welke kamer dan ook. De meeste mensen hebben er eentje in de woonkamer hangen, maar je kunt hem ook in je slaapkamer of studeerkamer hangen. Het ligt er maar net aan waar je denkt dat je het meest naar deze foto zal kijken. Je kunt de afdruk zelf maken door een foto te uploaden en hiervan een uitsnede aan te geven. Een fotobedrijf zal de foto dan afdrukken. Als het fotoproduct klaar is dan kan je het ophalen bij een winkel in de buurt of wordt het naar je opgestuurd.

Andere Fotoproducten

Canvas ia dan misschien de populairste optie, maar dat betekent niet dat je geen andere optie hebt. Je kunt namelijk je foto op meer alleen canvas laten afdrukken. Denk bijvoorbeeld eens aan hout. Je hoeft dan niet per se voor steigerhout te gaan, al geeft dit wel een mooi effect. Ook andere houtsoorten komen in aanmerking. Andere opties zijn dan nog een foto op plexiglas, foto op aluminium of foto op glas. Het voordeel van al deze producten is dat ze meestal ook buiten in de tuin geplaatst kunnen worden. Dat is niet bij alle soorten canvas het geval.

Een Nieuwerwets Fotoalbum

Nog steeds zijn fotoalbums erg mooi, maar omdat de meeste foto’s tegenwoordig digitaal worden gemaakt is ik het fotoboek met zijn tijd meegegaan. Niet langer zijn het losse foto’s die je met veel pijn en moeite in een album moet zien te plakken. Je kunt nu digitaal een fotoboek maken door foto’s te uploaden en naar de plek te slepen waar je ze wilt hebben. Vervolgens kun je de foto’s bewerken door ze uit te snijden, in te zoomen, af te ronden of ze in een kader te zetten. Ook kun je de pagina’s aankleden door een mooie achtergrond, tekst en wat sierdingetjes toe te voegen. Het is gewoon een vorm van digitaal scrapboeken, al heeft het eindresultaat dan wel platte pagina’s.

Zo zie je dat er meer mogelijk is dan je misschien dacht. Probeer eens wat dingen uit om te zien wat er mogelijk is en wat jij mooi vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.