Werkplek in 2017 nog moderner?

December 28, 2016 0 Comments

De tijd dat werknemers op vaste plekken in stoffige kantoortjes de hele dag op dezelfde plek naar het beeldscherm zaten te staren is nu toch echt wel voorbij. Zeker door de opkomst van mobiel werken en flexwerken is er het een en ander veranderd. Werknemers werken niet alleen maar op kantoor, maar ook onderweg of thuis. Vroeger, toen er alleen nog op de desktop werd gewerkt en er geen (mobiel) internet was, werd er uiteraard vooral op kantoor gewerkt.

Overal werken door mobiel internet

Maar tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en mobiel internet tot zijn beschikking, dus in principe kan er nu overal gewerkt worden. De laptop en smartphone kunnen eenvoudig worden meegenomen onderweg zodat er overal wel een mobiele werkplek te vinden is. In grote steden zie je rond het centrum bijvoorbeeld veel kantoren en panden ingericht om dienst te doen als flexwerkplek. Kleine kantoorunits met een bureau en internetverbinding, laptop open en werken maar. Dat is handig, want het kan veel tijd schelen.

Gezondere werkplekken

Maar uiteraard is er tegenwoordig ook veel aandacht voor de gezondheid van de werknemers. Tegenwoordig werken veel werknemers op een ergonomische bureaustoel achter een ergonomisch bureau om het lichaam zo goed mogelijk te ondersteunen en de doorbloeding zo goed mogelijk te houden. Dat is niet alleen bevorderlijk voor een goede gezondheid, maar zorgt ook voor betere prestaties op de werkvloer. Het personeel wordt namelijk minder snel moe door een juiste werkhouding en blijft, mede daardoor, beter geconcentreerd. Ook wordt er de laatste tijd veel gewerkt met natuurlijke materialen zoals hout om een ontspannen en prettige werksfeer te creƫren. Natuurlijk moet er ook voldoende licht en frisse lucht aanwezig zijn

Modulair bouwen

Sommige kantoren zijn zo modern, dat werknemers niet alleen zelf kunnen kiezen waar op kantoor ze die dag willen werken, maar dat zelfs de kantoorindeling zelf ter plaatse veranderd kan worden. Er kan worden geschoven met wanden om zo een hele andere indeling te krijgen met bijvoorbeeld wat meer kleinere werkunits in plaats van een aantal grote. Wat je tegenwoordig ook veel ziet, zijn wanden van glas om de sfeer zo ruimtelijk en transparant mogelijk te krijgen. De werknemers moeten eigenlijk het gevoel hebben of krijgen dat ze thuis werken terwijl ze op kantoor zijn. Google had dat al snel begrepen en heeft zijn kantoor al lang geleden op die manier ingericht. Het gevolg daarvan was dat de creativiteit de resultaten van de werknemers omhooggingen. En dat laatste komt natuurlijk de bedrijfsresultaten ten goede.

Leave a Reply

Your email address will not be published.