Op zoek naar een ultrasoon reiniger specialist binnen de Benelux

December 28, 2016 0 Comments

 

Ultrasoon reinigen is het reinigen met behulp van geluidsgolven. Deze techniek is ontzettend effectief en bevat erg veel voordelen. Het reinigingseffect ontstaat in een ultrasoon bad. In dit bad bevindt zich een speciale reinigingsvloeistof. Vervolgens worden er geluidsgolven door deze vloeistof gestuurd. Deze geluidsgolven zijn niet waarneembaar, maar zorgen er wel voor dat er ontzettend veel kleine luchtbelletjes ontstaan die vervolgens door de geluidsgolven imploderen. Door al deze kleine implosies ontstaan kleine sterke stromingen die uiteindelijk de reinigende werking zijn. Deze stromingen zijn eigenlijk een soort borstel en weken al het vuil los van het desbetreffende voorwerp wat in het bad ligt. Het gevolg hiervan is dat er een brandschoon voorwerp uit het bad gehaald wordt, die volledig gereinigd is. Een ultrasoon reiniger is een persoon die gespecialiseerd is in het reinigen door middel van deze techniek.

Ultrasoon reiniger specialist

De techniek van die een ultrasoonreiniger toepast is gebaseerd op verplaatsende geluidsgolven in een bepaalde reinigingsvloeistof. Geluid beweegt zich voor in een omgeving die samengedrukt kan worden. Denk hierbij aan lucht. Hier is een constante overdracht van verschillende geluidsgolven. In een vloeistof is dit alleen realiseerbaar wanneer de geluidsterkte laag is. Geluidsgolven in een ultrasoon vloeistof zal de geluidssterkte toenemen, hierdoor kan er een negatieve druk gecreƫerd worden. Met behulp van deze negatieve druk, wordt de vloeistof doorgebroken en zodoende ontstaan er een hele hoop kleine waterdampbelletjes. Wanneer deze in een geluidsgolf komen, gaan ze trillen. Deze trillingen zorgen ervoor dat een luchtbel gaat groeien totdat die zo instabiel wordt en vervolgens implodeert. Al deze kleine implosies resulteren in sterke kleine stromingen in de vloeistof. Deze stromingen bereiken vervolgens de meest diepgaande plekken en reinigen als een soort borstel het desbetreffende voorwerp. Het is een complexe en ingewikkelde techniek die vaak uitgevoerd wordt door een ultrasoon reiniger die een vakman is binnen dit gebied.

Voordelen van een ultrasoonreiniger

Het reinigen met behulp van ultrasoon heeft veel voordelen ten opzichte van een reiniging uitgevoerd met de hand. de 3 belangrijkste voordelen zijn:

  • Geen beschadigingen
  • Reinigt elke plek
  • Zeer hoge snelheid

De reiniging gebeurd alleen door middel van vloeistof, hierdoor ontstaan nooit beschadigingen wanneer een ultrasoonreiniger deze uitvoert. De stromingen die ontstaan als gevolg van de geluidsgolven zijn zo krachtig, dat deze plekken bereiken die simpelweg nooit bereikt kunnen worden handmatig. De kleinste hoekjes, gaatjes en openingen worden bereikt en gereinigd. Normaal kan het reinigen van een voorwerp best wat tijd in beslag nemen en zeker wanneer dit product veel hoeken en kanten bevat. Bij ultrasoon reinigen is de vorm van het product geen belemmering en wordt even snel gereinigd als elk ander voorwerp. Schakel altijd een ultrasoon reiniger in. een ultrasoonreiniger is een specialist op dit gebied en kan u zeker verder helpen bij het zoeken van een geschikt product of dienst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.