Hoe kun je het beste beginnen met beleggen?

October 19, 2016 0 Comments

In deze tijden van ernstig lage spaarrentes is het niet verwonderlijk dat menigeen ervoor kiest om te gaan beleggen in plaats van te gaan sparen. Beleggen is een uiterst winstgevendere bezigheid dan sparen, omdat je ook met de lagere risico’s (en dus lagere rendementen) alsnog meer rendement haalt op je rekening dan bij het sparen.
Ben jij nieuw in de wereld van beleggen? Laat je dan informeren over hoe beleggen voor jou winstgevend kan zijn en hoe jij het beste kan beginnen.

Beleggen en door de bomen het bos wel zien

De meeste mensen die beginnen met beleggen verzuchten na een poosje dat ze door de bomen het bos niet meer zien. De termen vliegen hen om de oren: obligaties, aandelen, grondstoffen, effecten, de beurs, noteringen, opening, sluiting en ga zo nog maar even door. Het vakjargon voor de doorgewinterde belegger kan de beginnende belegger onzeker maken.
Het is dus zaak om de bomen door het bos wél te zien. Hoe doe je dat nu het beste? Begin met je te verdiepen in de theoretische kant van het beleggen. Bekijk de opties die er zijn en leer de termen die hierbij horen uit het hoofd.
Je zal merken dat je na een tijdje als vanzelf over beleggingen denkt en ook de vaktermen juist kunt gebruiken. Door hiervoor te waken en er voor te zorgen dat je weet waarover je het hebt, houd je de motivatie om te blijven beleggen ook langer vast. Zorg dus dat jij weet waarover gesproken wordt en voorkom dat je al snel uitgekeken bent op beleggen.

Vraag hulp en kijk mee

Het beste begin voor de beginnende belegger is om in te stappen in een bestaande portefeuille. Er zijn diverse beleggingsportefeuilles waarin jij mee kunt doen. Kort gezegd gaat een beheerder van zo’n portefeuille dan voor jou beleggen. Jij legt geld in, vaak samen met nog meer investeerders. De beheerder kent het klappen van de zweep en weet waar hij aan begint. Door hierbij mee te kijken, kijk je de kunst van het beleggen letterlijk af. Je kunt zodoende heel veel leren. Het vraagt natuurlijk wel wat geduld van je, want het zal tijd kosten. Ook moet je iemand anders vertrouwen met jouw geld. Niet voor iedereen is dat even makkelijk. Maar wie het wel doet, zal versteld staan van wat het op kan leveren qua kennis en qua rendement. Vergeet immers niet dat de beheerder van een portefeuille baat heeft bij winst voor zijn cliënten.

Beleg zeker

Ben jij van plan om binnen korte termijn te gaan beginnen met beleggen? Dan is het zaak om te zorgen dat je de termen in dat wereldje kent. Maak ze je eigen, liefst nog voor je echt begint. Het voorkomt dat je op korte termijn besluit te stoppen en het niet meer ziet zitten. Kijk de kunst van het beleggen af, bijvoorbeeld bij de beheerder van een beleggingsportefeuille waarin jij investeert. Door de kunst af te kijken, weet je in korte tijd wat je wel en niet moet doen om tot succesvolle beleggingen te komen.
Veel plezier met beleggen gewenst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.