Stripschuurmachine populair bij klussers?

November 1, 2016 0 Comments

Stripschuurmachines zijn niet heel erg bekend bij klussers. Laat staan dat je er waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt. Zonde! Want een stripschuurmachine heeft je als klusser ontzettend veel te bieden. Weten waarom? Dan is het verstandig om hieronder de drie redenen te bekijken om toch voor een stripschuurmachine te kiezen. Echter is deze schuurmachine niet voor iedereen geschikt. Bij sommige schuurwerkzaamheden kun je namelijk beter een andere soort schuurmachine gebruiken.

Bereikbaarheid stripschuurmachine

Eén ding kun je niet ontkennen een stripschuurmachine is de meest flexibele schuurmachine van allemaal. Deze machine kan plekken schuren welke andere schuurmachines niet kunnen bereiken. Dit is mogelijk dankzij zijn lange en dunne schuurband. Beetje te vergelijken met de werking van een schuurbandmachine alleen dan in een kleine variant. Dus wil je graag gleuven, hoeken, hekken met spijlen of andere ronde gaten schuren? Dan is de stripschuurmachine het gereedschap wat jij nodig hebt.

Prijzig

Niet direct een reden om een stripschuurmachine te kopen. Het is waar deze schuurapparaten zijn door de grote hoeveelheid mogelijk behoorlijk prijzig. De reden dat deze machines zo duur zijn heeft te maken met de technische werking. In tegenstelling tot andere schuurmachines kun je deze machine gebruiken voor de zo genoemde bijzondere schuurklussen. Dus de prijs zegt wel degelijk iets over de kwaliteit. Probeer maar eens spijlen of gleuven te schuren met een andere schuurmachine of met de handschuurpapier. In beide gevallen zal je namelijk niet het gewenste resultaat bereiken.

Licht van gewicht

Een stripschuurmachine is heel erg compact, waardoor je bij het zien van de machine waarschijnlijk denkt: “Is dat alles?”. Nou….ja! Dat is wel zo’n beetje wat het inhoudt. Toch zal het je verassen wat zo’n compacte machine allemaal kan. Dankzij de kleine componenten is de machine ook super licht. Ideaal om ook bijvoorbeeld oppervlakken te schuren waar je niet eenvoudig bij kunt. Hierdoor kun je overbelasting van je schouders en armen voorkomen. Wat weer resulteert in meer plezier tijdens het klussen, waardoor de werkdruk zal verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.