Hoe hoog leg ik de premie van mijn zorgverzekering?

April 30, 2019 0 Comments

In Nederland is het voor iedere burger verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Een zorgverzekering behoedt je voor de hoge kosten van medische ingrepen. Toch dekt een zorgverzekering niet alle kosten! Naast de maandelijkse premie die je voor een verzekering betaalt, geldt er namelijk ook een eigen risico. Kosten die je maakt op medisch gebied, worden eerst van dit eigen risico afgehaald. Mocht je na het verbruik van je eigen risico nog meer kosten maken, dan hoef je hier niets meer voor te betalen. Deze kosten worden volledig vergoed door de verzekeraar. Tenzij de kosten niet onder je dekking vallen! In dit artikel vertellen we je meer over het uitkiezen van een zorgverzekering.

Geschikte zorgverzekering vinden

Op internet vind je verschillende tools om de premie zorgverzekering bij verschillende verzekeraars te vergelijken. Over het algemeen komt deze premie in grote lijnen overeen bij verzekeraars. Een verschil tussen de verzekeringen kan in de dekking hiervan zitten. Daarbij verschilt vaak ook de premie van een aanvullende verzekering. Denk aan een tandartsverzekering, die naast je basiszorgverzekering kan worden afgesloten. Wanneer je regelmatig een behandeling aan je gebit moet laten uitvoeren, kan het slim zijn om voor zo’n aanvullende verzekering te kiezen. Je premie ligt hierdoor hoger, maar het bespaart je een hoge rekening van de tandarts.

Premie verlagen met hoger eigen risico

Naast de mogelijkheid om verschillende verzekeraars te vergelijken, kun je ook voor een verhoging van je eigen risico kiezen. Wanneer je zelden tot nooit medische kosten hebt, is het slim om je eigen risico hoger te leggen dan hetgeen standaard is. Op deze manier zal je maandelijkse premie iets afnemen. Daarbij kun je kijken of je in aanmerking komt voor een collectiviteitskorting. Op deze manier profiteer je van extra korting op de premie van je zorgverzekering.

Leave a Reply

Your email address will not be published.