Gemakkelijk een auto importeren uit het buitenland

January 22, 2018 0 Comments

Er kunnen verschillende redenen zijn om een auto uit het buitenland te importeren naar Nederland. Het kan zijn dat het om een zeldzame auto gaat, die hier in Nederland niet te verkrijgen is, of je hebt een auto gevonden die zo ontzettend goedkoop, dat het aanschaffen in Nederland niet opweegt tegen het importeren van deze auto. Wat de reden ook is, bij een auto importeren moeten er allerlei zaken geregeld worden en ook moet je de kosten goed in de gaten houden. Gelukkig zijn er bedrijven die gespecialiseerd zijn in het importeren van auto’s. Zij nemen je veel werk uit handen. De keuze voor een auto, laat staan het importeren ervan, is namelijk iets waarvoor je de feiten en juiste acties goed op een rijtje moet hebben.

De aanschaf

Met internet is het ideaal om je favoriete auto uit het buitenland te vinden. Er zijn talloze autowebsites, dus de kans dat je een auto via internet vindt, is heel groot. Zorg wel dat je nauw contact houdt met de verkoper, als je oog op een auto is gevallen en zo veel mogelijk informatie vraagt. Je kunt er namelijk niet gemakkelijk even naartoe rijden om de auto te bezichtigen.

De kosten

Als je dan een auto gevonden hebt, is het van belang om alle kosten op een rijtje te zetten. Het maakt een groot verschil of je een auto uit de Europese Unie koopt of buiten de Europese Unie. Binnen de EU ben je namelijk een stuk goedkoper uit. Daarnaast is het ook makkelijker om je auto zelf op te halen, wat kosten bespaard. Binnen de EU bestaan de kosten uit BPM, transportkosten en kosten voor de RDW. Buiten de EU komt er nog BTW bij, invoerrechten, typegoedkeuring en de transportkosten zullen duurder zijn.

Het importeren

Ondanks dat het vinden van een auto via internet gemakkelijk is, is het bij een auto importeren het slimste om er een expert bij te halen. Vooral als je een auto buiten de EU aangekocht hebt, kunnen zij het geregel rond de import regelen, zonder je daar zelf teveel werk aan hebt. Zo wordt je volledig geholpen bij het importeren van een auto uit bijvoorbeeld Duitsland, België of Luxemburg, maar ook Amerika is voor dergelijke experts vrijwel een thuiswedstrijd!

In Nederland

Als je auto in Nederland is gearriveerd, zal deze nog gekeurd moeten worden door de RDW en moet je de nodige kosten afwikkelen met de belastingdienst. Als RDW en belastingdienst akkoord zijn, krijg je je kentekenbewijs en kan je kentekenplaten laten maken, zodat je eindelijk mag rijden met je nieuwe auto!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.