Zorg goed voor je gehoor

August 13, 2019 0 Comments

Ons gehoor is een ontzettend gevoelig orgaan en daarom is het belangrijk dat we hier heel voorzichtig mee omgaan. Naast dat het een gevoelig orgaan is, is het namelijk ook een heel belangrijk orgaan. Wanneer je minder, of niets meer, hoort, kan dit verschillende gevolgen hebben en er soms zelf voor zorgen dat iemand in een sociaal isolement terecht komt. Om dat te voorkomen is het belangrijk dat je goed voor het gehoor zorgt. In deze tekst gaan we kijken hoe we ons gehoor kunnen beschermen.

Gehoor beschermen

Er zijn namelijk verschillende manieren hoe wij ons gehoor kunnen beschermen. Allereerst is het belangrijk om goed te letten op de omgeving. Je kunt het niet altijd voorkomen dat je op een plek komt waar ontzettend veel geluid is, maar wanneer je daar bent, kun je natuurlijk wel goed opletten waar het geluid vandaan komt. Het is dan handig om een plekje te kiezen waar geen boxen staan zodat je oren niet het geweld van de boxen opvangen. Op die manier bescherm je de oren tegen een hoop ellende.

Andere manieren van bescherming

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer manieren om je oren te beschermen. Wanneer je vaker naar plekken gaat waar hard geluid is, zoals festivals of concerten, dan wordt het wellicht tijd om oordopjes te nemen. Oordopjes zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en kunnen ook geluid door laten. Het is dus niet zo dat je niet kunt genieten van het festival of concert met oordopjes. Je kunt je oren er wel een stuk beter mee beschermen. Ook kunnen oordopjes voor jou op maat gemaakt worden wanneer je iets meer geld wil uitgeven. Daardoor passen de oordopjes perfect in je oren en merk je er al helemaal niets meer van.

Gehoortest

Wanneer je bang bent dat je al schade hebt opgelopen, kun je altijd een gehoortest laten doen. Je kan hiervoor naar een audicien, maar je kunt ook thuis een gratis online gehoortest doen. Hier kun je uit opmaken of er gehoorschade is of niet. Je weet dan precies wat de huidige staat van je gehoor is en of je preventieve maatregelen moet nemen om meer schade te voorkomen.

Gaat je gehoor echt achteruit? Lees bij Alive & Living verder voor meer tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published.