Terrasje in Rotterdam

February 26, 2016 0 Comments

Oké, misschien zijn we nog wat vroeg want het is officieel nog even winter, maar voor je het door hebt is het al weer zomer. Zon, zee, blote benen, lange avonden, barbecues, groene bomen, vakanties en natuurlijk terrasjes. Om je alvast een beetje in de zomerstemming te brengen worden hier de leukste terrassen van Rotterdam beschreven. Waar vind je de beste terrassen in de havenstad? Dat lees je dus hieronder. Alle hotspots zijn zowel met de auto als het openbaar vervoer te bereiken en parkeren in Rotterdam is geen enkel probleem.

De Tuin

Al meerdere seizoenen steelt De Tuin menig Rotterdamse harten, zodra het lekker weer is zul je hier daarom ook veel mensen aantreffen. Soms wordt er gezegd dat Rotterdam een grijze, volgebouwde stad is. Bij De Tuin zie je dat de stad ook een hele andere kant heeft. Wanneer je hier op het terras zit kijk je uit over de Kralingse plas en bevind je je in een bosrijke omgeving. Wat wil je nog meer? Juist; een koud drankje in de zon.

Westerpaviljoen

Al ruim 20 jaar is het Westerpaviljoen een begrip op de kruising van de Mathenesserlaan en de Nieuwe Binnenweg. Je kunt hier heerlijk mensen kijken, want geef toe; dat is toch wel het leuke van op een terras zitten. Het terras leent zich hier perfect voor. Je zit in een warm zonnetje met een koud drankje. Ook voor een ontbijtje kun je hier terecht, er is een grote leestafel en niet geheel onbelangrijk; wifi.

NHow Hotel Rotterdam

Dit hotel heeft een geweldig terras op de zevende verdieping. Je zit dus op een 30 meter hoog terras en kijkt uit op de Maaskant waar je schepen voorbij ziet varen. Je bent hier aan het juiste adres voor een heerlijke cocktail, een glaasje gin of voor een uitgebreide lunch. Een broodje kost ongeveer 8 euro en voor een salade ben je ongeveer 10 euro kwijt.

Hotel New York

Op zoek naar een heerlijk plekje op Zuid? Dan kun je altijd terecht bij Hotel New York. Naast het prachtige pand hebben zij een flink terras, een gazon, schaduw, zon en een heerlijke lunchkaart. Je kijkt uit over de Maas en je kunt plaatsnemen in fijne ligstoelen. Niet alleen voor ouders is hier een fijn plekje, ook voor kinderen is er genoeg te doen en zien.

Zenne

Ook hier kijk je uit op de Maas, je raakt er niet op uitgekeken. Je kunt bij Zenne, naast het fantastische uitzicht, terecht voor een lekker drankje of heerlijke mezzes. De kaart loopt uiteen van oer-Hollandse gerechten tot verrassende Mediterrane gerechten.

De tuin van Dizzy

Gek op jazz? Dan ben je hier op de juiste plek! Ondanks dat het pand al meerdere malen van eigenaar is veranderd is het concept hetzelfde gebleven. Dagelijks geopend vanaf 16:00 uur voor een goedkope daghap, een fris wijntje en mooie jazzklanken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.