T-shirts, soorten en materialen

January 17, 2019 0 Comments

Iedereen heeft het wel in zijn kledingkast liggen, een T-shirt. In de zomer wordt dit kledingstuk dan ook door vrijwel iedereen gedragen. Er zijn verschillende soorten en maten T-shirts te vinden op de markt en er blijven er maar meer bijkomen. Maar, welke soorten zijn eigenlijk allemaal verkrijgbaar? En van welk materiaal zijn deze gemaakt?

De soorten T-shirts

Ten eerste, het basic T-shirt. Een basic T-shirt is eigenlijk een T-shirt zonder tekst erop. Deze komen vaak voor in het wit, donkerblauw of zwart. Een basic T-shirt geeft je een hippe en casual uitstraling, met name als deze wit is. Je kunt een basic T-shirt ook onder een trui dragen. Het T-shirt is simpel maar kan veel voor je outfit doen. Ten tweede, de longsleeve. Een longsleeve is heel simpel, een T-shirt met lange mouwen. Deze kun je als normaal shirt dragen, maar deze kan ook onder een trui voor als het echt koud is. Ten derde, poloshirts. Poloshirts zijn te herkennen door de drie knoopjes en het kraagje. Een poloshirt kan zakelijk en feestelijk overkomen, maar kan eigenlijk bij elke gelegenheid gedragen worden. Ten vierde, ondershirts. Ondershirts zijn ongeveer hetzelfde als basic T-shirts. Ondershirts zijn vaak van een wat strakkere stof gemaakt, waardoor het goed aansluit op je lichaam. Ten vijfde, tank tops. Tank tops zijn simpelweg T-shirts zonder mouwen, ook wel bekend als hemdjes. Deze kun je als ondershirt gebruiken of als shirt zelf, wanneer het bijvoorbeeld een warme zomerdag is.

De materialen van T-shirts

De meeste T-shirts worden van katoen gemaakt. Katoen is namelijk een vrij sterke stof en slijt niet zo snel. Katoen kan ook goed tegen een stootje, de kwaliteit wordt niet snel minder na een hete was- of strijkbeurt. Katoen is ook warmteregulerend, vochtabsorberend en luchtdoorlatend, wat wel fijn is voor een T-shirt. T-shirts kunnen ook van stretchkatoen gemaakt worden. Stretchkatoen is net wat elastischer dan normaal katoen, omdat er elastaan in verwerkt is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.