Met dit stappenplan maak je je badkamer makkelijk en goed schoon!

November 10, 2021 0 Comments

Je ziet het wel eens voorbij komen. Van die reclames waar de badkamer er glanzend bij staat. Zo glanzend dat dit bijna pijn doet aan je ogen. Natuurlijk is dit allemaal bewerkt en niet echt. Of je moet een professionele schoonmaak achtergrond hebben om het zo schoon te krijgen. Met dit handige stappenplan kom je toch enigszins in de buurt van die blinkende en glanzende badkamer op die desbetreffende reclame! 

Stap 1: Doe elke dag een doekje over de wc of wasbak

De badkamer is natuurlijk een plek waar iedereen komt in het huis. Het wordt daardoor ook snel vies. Omdat het snel vies wordt moet je het ook vaak schoonmaken. Om opstapelde werkzaamheden te voorkomen kan je beginnen met elke dag nadat je je tanden hebt gepoetst of je haren hebt gekamt een doekje over de wc of wasbak te doen.

Stap 2: De badkuip schoonmaken

Het bad maak je makkelijk schoon met wat schoonmaakazijn en heet water. Laat het sopje een kwartiertje inwerken en maak daarna het bad schoon met een doek. Als je daar mee klaar bent neem je het bad nogmaals af maar dan met een droge doek. Hierdoor gaat het bad extra glazen. Als je gele vlekken in het bad hebt kan je dit makkelijk oplossen met wat citroensap en koud water. Als toch niet zo’n schoonmaakdoos bent en het liever uit handen wilt geven kan je altijd een kijkje nemen bij schoonmaakbedrijven Ede.

Stap 3: Het douchegordijn reinigen

Als je douchegordijn vies is koop je natuurlijk snel een nieuwe. Douchen met een vies douchegordijn is namelijk niet zo lekker fris. Je kan beter het douchegordijn schoonmaken! dat bespaard je een hoop geld. Het douchegordijn kan je makkelijk schoonmaken om het op 40 graden te wassen met een vaatwastablet of met wat wasmiddel. Hierdoor verwijder je kalkaanslag en andere vlekken op het gordijn. Als je dat gedaan hebt hang je het gordijn direct op zodat het kan drogen. Je kunt het ook nog laten inweken in bad met wat azijn en water.

Stap 4: De douchekop ontkalken

Om kalkaanslag op je douchekop te voorkomen kan je het beste de douchekop met een handdoek droog maken. Als er al kalkaanslag op je douchekop zit kan je deze het beste in een bak met heet water en azijn leggen. Een ontkalkmiddel helpt hier natuurlijk ook tegen.

Stap 5: Het douchematje schoonmaken

Om vuil en schimmels van je douchematje te verwijderen kan je deze het beste in een bad met Biotex te weken. Maak daarna het matje goed schoon met een schuursponsje of allesreiniger. Een stoffen douchematje kan je gewoon schoonmaken door het te wassen op 40 graden

Stap 6: De spiegel schoonmaken

De spiegel maak je snel schoon in de douche met een doekje en wat schoonmaakmiddel. Een slimme tip is om hem daarna droog te maken met een oude krant en een  aardappel. Snijd de aardappel doormidden, wrijf te aardappel over de spiegel heen en maak deze daarna droog met een oude krant. Als je last hebt van een beslagen spiegel kan je de spiegel insmeren met afwasmiddel. Daardoor beslaat de spiegel niet meer.

Stap 7: De badkamertegels schoonmaken

Om de badkamer tegels goed schoon te maken kan je een sopje met warm water en azijn gebruiken. Wrijf de tegels in met het sopje en maak deze vervolgens droog met een droge doek. De voegen van de tegels kan je schoonmaken met een tandenborstel en wat bleekmiddel. Laat dit even intrekken en spoel het daarna af met wat water.

Stap 8: De wastafel schoonmaken

De wastafel maak je het best schoon met allesreiniger. Kalkvlekken kan je het best verwijderen met wat water en azijn of natuurlijk speciale ontkalker.

Leave a Reply

Your email address will not be published.