Manieren om het gitaarspel te leren

November 19, 2015 0 Comments

Van plan om het gitaarspel te leren, maar weet je niet welke manier of methode het beste is? Lees dan snel verder en begin wellicht vandaag nog met gitaar leren spelen. Het gitaarspel kun je namelijk leren met behulp van akkoorden, tabs en noten. Hieronder worden deze manieren om het gitaarspel te leren kort beschreven. Hierbij wordt er met name de nadruk gelegd op de voor- en nadelen van elke methode.

Gitaar leren spelen met gitaarakkoorden

De meest voorkomende manier is leren gitaar spelen met behulp van akkoorden. Naast de gitaar kent ook de piano akkoorden. Het is namelijk zo dat akkoorden voor elk muziekinstrument verschillend zijn. Dit is dan ook gelijk het nadeel als je gitaarakkoorden leert spelen. Toch is het vrij eenvoudig om akkoorden te leren spelen. Er zijn namelijk een aantal basis akkoorden waarmee je de meeste gitaar liedjes kunt spelen. Wil jij ook gitaarakkoorden leren spelen? Dan is het verstandig om te kiezen voor een online gitaarcursus.

Gitaartabs gebruiken

Gitaartabs zijn in tegenstelling tot akkoorden een stukje lastiger om te leren. Tabs bestaan namelijk uit zes lijnen (de snaren van de gitaar) met daarboven nummers. Deze nummers geven aan met welke vingers je de snaren moet indrukken. Ook wordt er gebruik gemaakt van de volgende tekens: X en 0. Met X wordt bedoeld dat je deze snaar niet moet aanslaan en met 0 juist wel.

Bladmuziek voor de gitaar

Gitaar bladmuziek of het notenschrift is een universele methode om tonen leesbaar te maken. De tonen worden namelijk als noten weergegeven. Wanneer je kiest voor de gitaarlessen van een muziekschool leer je ook noten lezen. Dit is aan de ene kant erg voordelig, omdat je ook naast de gitaar andere muziekinstrumenten kunt bespelen. Daarnaast zijn er ook een aantal nadelen. Je leert namelijk niet meteen leuke gitaar liedjes spelen en daarom niet altijd geschikt voor beginnende gitaristen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.