Libra, de nieuwe cryptomunt van Facebook

July 29, 2019 0 Comments

Libra is de nieuwe cryptocoin van Facebook en heeft de aandacht van centrale overheden en banken gekregen en wordt nauwlettend gevolgd. De overheid maakt zich zorgen. Ook financieel experts fronzen de wenkbrauwen. Terecht of een storm in een glas water?

Cryptocoins hebben een plek verworven in het internationale betalingsverkeer en daar gaat Facebook nu ook een rol in spelen en dat nu het grote social media platform alles wat met crypto te maken heeft niet wenst te laten zien op tijdlijnen. Dit lijkt op een tegenstrijdig verhaal van het kanaal dat de afgelopen periode al flink onder druk heeft gestaan. Dit lijkt een nieuwe episode te worden.

Er bestaan inmiddels ruim 2.000 cryptomunten. Toch baart de Libra de internationale gemeenschap grote zorgen zo blijkt. Landen als China, Indonesië en Groot-Brittannië hebben al hun zorgen uitgesproken. Ook de ECB (Europese Centrale Bank) en de FED. Benoit Coeuré van de ECB heeft aangegeven dat het niet verantwoord is om financiële diensten te gaan aanbieden zonder dat daar bepaalde regels voor bestaan. Dat is zeer gevaarlijk voor de internationale gemeenschap, aldus het executive board member van de Europese Centrale Bank.

Ook de Chinese centrale bank doet een spreekwoordelijke duit in het zakje. Zij geven aan dat deze nieuwe munt onhoudbaar is als er geen steun en controle is vanuit de internationale centrale banken.

Wat is Libra van Facebook?

De Libra valt onder de categorie altcoins en heeft als doel om betalingen te kunnen doen. Gemak staat voorop. Net zo gemakkelijk als het sturen van een berichtje, aldus Facebook. Je hebt geen bankrekening nodig (wat handig is voor mensen in ontwikkelingslanden) en bovendien maakt het grensoverschrijdende transacties goedkoper. Naast de digitale munt gaat Facebook ook een digitale portemonnee (wallet geheten in de crypto wereld) aanbieden genaamd Calibra.

De waarde van de Libra wordt gekoppeld aan andere bekende internationale valuta. Hiermee onderscheidt de munt zich van andere crypto die daardoor sterker zullen fluctueren in prijs. De Libra zal daardoor naar verwachting een stuk stabieler zijn dan veel andere munten.

Op de hoogte blijven van de handel in cryptomunten, leren begrijpen hoe het werkt, koersen bekijken en weten wat de crypto koersen doen? Op de website cryptocoinskopen.com leer en lees je alles over digitale valuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.