Kapotte huishoudelijke apparatuur

December 10, 2018 0 Comments

Tegenwoordig zijn elektronische apparaten binnen het huishouden niet meer weg te denken. Elektronische apparaten in het huishouden zijn bijvoorbeeld: de oven, de vaatwasser, het koffiezetapparaat, de koelkast, de stofzuiger, de wasmachine of de droger. Het is alleen super vervelend wanneer een van deze belangrijke apparaten kapot gaat. Een nieuwe droger kopen is ook zonde, zeker als er maar een klein en vervangbaar onderdeel kapot is gegaan. Maar, wat ga je doen? Bel je een dure monteur op of ga je zelf de onderdelen hiervan proberen te vervangen?

Wat is er kapot gegaan?

Als er een huishoudelijk apparaat kapot is gegaan, moet je wel weten welk onderdeel er kapot is gegaan. Dit kun je vaak doen door het desbetreffende apparaat open te maken en kijken of het probleem met het blote oog zichtbaar is. Is dit niet het geval? Dan kun je vaak het probleem op het internet opzoeken, waarbij je het benodigde onderdeel vermeld krijgt. Wat zoektermen hiervoor zijn bijvoorbeeld: Mijn stofzuiger zuigt niet meer goed, er blijft water in mijn wasmachine staan of de droger maakt een zwaar geluid.

Het juiste onderdeel vinden

Nu je weet welk onderdeel kapot gegaan is, moet je het juiste onderdeel vinden. Hier heb je je merk- en typenummer voor nodig. Dit nummer staat vaak aangegeven op een sticker op het apparaat zelf of aan de binnen- of buitenkant. Hierna kun je het merk- en typenummer, samen met het onderdeel opzoeken op het internet. Stel je voor, mijn wasmachine is kapot gegaan en ik ben op zoek naar Miele onderdelen. Dan zoek ik op het internet: Miele T250C afvoerslang. Hierdoor komt er bijvoorbeeld een webshop voor onderdelen naar voren, waar je gemakkelijk je onderdeel kunt bestellen.

Voorkom reparaties

Om reparaties te voorkomen is het verstandig om je apparaten goed te onderhouden. Dit kun je doen om regelmatig je apparaten te checken en schoon te maken. Maak bijvoorbeeld je stofzuiger af en toe open en maak de binnenkant schoon. Haal wat stof en vuiltjes weg, zodat deze niet ergens in kunnen komen. Olie de wieltjes ook af en toe, zodat deze ook soepel blijven draaien.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.