Handige tips voor pianisten

November 19, 2015 0 Comments

Wanneer je net begonnen bent met piano spelen kunnen een aantal tips vaak goed van pas komen. In deze blog kom je daarom te weten welke vingerzetting je moet hanteren, juiste zithouding en hoe piano akkoorden werken. Daarnaast is het als beginner verstandig om meerdere pianolessen te gaan vergelijken. Je kunt namelijk kiezen voor de lessen van een muziekschool, privé pianoleraar of online piano cursus.

Juiste vingerzetting gebruiken

Bijna alle pianisten beginnen met één hand piano te spelen. Om met twee handen tegelijk het klavier te bespelen zal je veel moeten oefenen. Wanneer je bijvoorbeeld een piano liedje wil spelen is het raadzaam om deze op te splitsen. Zo leer je eerst de tonen voor de linkerhand en vervolgens voor de rechterhand. Daarnaast is het belangrijk dat als je met twee handen tegelijk speelt deze evenwijdig van elkaar op het klavier staan. Ook horen alleen je vingertoppen de toetsen te raken.

Voorkom rugklachten met een juiste zithouding

Het hebben van een slechte houding tijdens het piano spelen kan zorgen voor rugklachten. Bij een verkeerde houding kun je denken aan een holle of bolle rug. Maar wat is nou precies een juiste zithouding? Ten eerste moet je de pianokruk op een goede hoogte afstellen. Daarnaast is de afstand tot de piano eveneens belangrijk.

Piano akkoorden gebruiken

Bij een piano akkoord sla je 3 a 4 toetsen tegelijk aan op het klavier. Wanneer je al alleen de basis piano akkoorden zou kennen kun je de meeste piano liedjes al spelen. Deze manier van piano leren spelen is niet alleen eenvoudiger maar ook veel leuker. Bij andere pianoles methoden leer je namelijk het notenschrift kennen, waardoor je niet meteen leuke piano liedjes kunt spelen. Piano spelen met piano akkoorden? Dan is het verstandig om eens online pianolessen te volgen, want dan kom je alles te weten over de akkoorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.