Een wereld aan mogelijkheden met een gietvloer in je woonkamer

January 22, 2018 0 Comments

Een gietvloer in je woonkamer

De keuze voor de vloer in je woonkamer is heel belangrijk. In de woonkamer leef je en ontvang je bezoek. Een gietvloer is in dat geval een aanrader, want deze kan de hele sfeer van je woonkamer bepalen. En eigenlijk maakt het helemaal niet uit welk soort interieur je hebt, een gietvloer kan overal bij. Sterker nog, het is je basis. Een gietvloer in de woonkamer kan in vele kleuren gegoten worden, dus of je nu een klassieke uitstraling wilt, of juist een hele moderne of stoere uitstraling, met een gietvloer is het allemaal mogelijk. Daarnaast is een gietvloer natuurlijk heel handig betreffende het onderhoud. Wel moet je voordat je een gietvloer wilt laten leggen nagaan welke gietvloer je precies wilt.

De soorten gietvloeren

Niet elke gietvloer is geschikt voor je woonkamer. Zo is er de cementgebonden gietvloer. Deze vloer wordt niet echt gegoten maar gestort, omdat dit minder vloeibaar is. Een cementen gietvloer bestaat uit cement met kleine steentjes. Daar komt een bepaalde hoeveelheid water bij, zodat de vloer hard wordt. Een cementen gietvloer kan je wel gemakkelijk met betonverf overschilderen. Dan is er nog de epoxyvloer. Deze vloeren kunnen veel gewicht dragen omdat deze heel hard opdrogen en niet zo flexibel zijn. Nadeel kan zijn dat als de ondervloer niet geheel egaal is er gemakkelijk scheuren in kunnen ontstaan. Ook is deze vloer minder geschikt voor vloerverwarming en kan deze door het zonlicht verkleuren. Deze vloeren worden dan ook voor gebruikt voor industriële doeleinden. Speciaal voor woningen is er de polyurethaan (PU) gietvloer uitgevonden. Deze vloeren zijn maar 2 tot 3 millimeter dik en zijn elastisch en voelen zachter aan dan de epoxyvloer. De PU vloer wordt naadloos gegoten, krast niet en is waterafstotend. Ook kan je onder een PU vloer heel gemakkelijk vloerverwarming leggen. Voor de woonkamer is een PU vloer dus absoluut aan te raden, ook omdat je aan deze vloer een pigment kan toevoegen, zodat je de vloer in jouw gewenste kleur krijgt. Hiermee is je vloer dus niet alleen onderhoudsvriendelijk, maar door jouw persoonlijke kleurtoevoeging ook nog eens helemaal uniek!

De keuze voor een gietvloer

Een gietvloer is een hele goede investering, waardoor je je keuze natuurlijk niet zomaar na het lezen van een artikel op internet maakt. Het is zeker aan te raden om voor een gietvloer in je woonkamer langs te gaan bij een specialist. Niet alleen om alle voordelen nóg eens te horen, maar ook om je goed te laten informeren over wat er allemaal mogelijk is om jouw huis nog meer jouw thuis te maken!

Woon je in Groningen en ben je op zoek naar zo’n strakke vloer? Bekijk dan eens gietvloer Groningen voor aan aanbod op maat!

Leave a Reply

Your email address will not be published.