Een auto leasen: hoe werk dat?

February 19, 2020 0 Comments

Er zijn verschillende vormen van leasen. Je hebt bijvoorbeeld zakelijk leasen en als particulier leasen. Maar als je dit nog nooit gedaan hebt is dit allemaal vrij nieuw voor je. Dan is het vooral goed om te weten hoe het werkt. In deze blog zetten wij speciaal voor jou op een rijtje hoe het leasen werkt.

Hoe werkt een auto leasen | Zakelijk leasen

Als je een auto gaat leasen is het belangrijk om over twee aspecten na te denken. Ten eerste: van welke vorm leasen wil jij gebruik maken op het zakelijke gebied? Je kunt namelijk voor een Full Operational Lease of een Flexibele Lease kiezen. Tussen die twee pakketten zitten natuurlijk verschillen, dat zijn:

  • Operational lease -> Daarvoor betaal je ook het onderhoud, verzekering, belasting en eventuele reparaties van de auto. Deze aspecten zijn allemaal opgenomen in het maandbedrag dat je voor de auto moet betalen. Bij deze vorm betaal je maandelijks maar enkele brandstofkosten.
  • Flexibele lease -> Bij deze lease vorm heb je de mogelijkheid om na 12 maanden je auto in te leveren. Daarnaast betaal je alleen de brandstof kosten. Verder is alles overzichtelijk in een maandelijkse factuur.

Hoe werkt een auto leasen | Doel leaseauto

Als het is goed is heb je nu een pakket gekozen. Nu is het belangrijk om na te denken waarvoor je de leaseauto wilt gebruiken. Wil je de auto gebruiken om klanten te bezoeken? Of wil je simpelweg gewoon naar huis en kantoor rijden? Ook is het goed om erover na te denken of je een personenauto of een bestelbus neemt. Kom jij ook bij ons een elektrische auto leasen? Wij helpen je graag bij het kiezen van een perfecte leaseauto. Of wil je toch graag een Kia e-niro leasen? Voor vragen kun je gerust met ons contact opnemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.