De 5 leukste vaarroutes van Nederland

February 19, 2020 0 Comments

Hou jij van varen en wil je weten welke vaarroutes je het beste kan afleggen? Lees dan hier waar je de 5 mooiste vaarroutes van Nederland kan vinden en bevaren.

Route 1: Elfstedentocht
Veel sportliefhebbers willen graag de Elfstedentocht afleggen. Voor de schaatsers is het altijd even afwachten of ze de route ├╝berhaupt wel kunnen doen. Met de boot lukt het vaak wel om de route af te leggen. De route is populair door de prachtige Friese steden en de natuur. De route begint in Leeuwarden en eindigt ook weer in Leeuwarden. Je komt langs allerlei steden waaronder ook Sneek, Workum en Dokkum.

Route 2: Utrecht
In Utrecht kan je kiezen voor een route over de Lek en de Neder-Rijn. Onderweg kan je dan genieten van het prachtige Hollandse rivierenlandschap. Deze route wordt aangeraden voor mensen met veel ervaring.

Route 3: Westerschelde
Ben jij al een ervaren vaarder en hou je van uitdaging? Dan is deze route wat voor jou. Het is een prachtige vaarroute die langs Breskens en Vlissingen komt. Je kan dan beter wel een dag uitkiezen wanneer het rustig weer is. Anders kan het wat spannend worden.

Route 4: Vlieland-Texel
De Waddenzee is een supermooi vaargebied. Vooral in de zomer is dit heel toeristisch. Om hier te kunnen varen hoef je niet per se heel ervaren te zijn. Wel is het erg handig om te weten waar de zandbakken zitten. Deze zitten op de route bij het einde van Vlieland. Het is dan handig om daar ver naar boven te steken om deze te vermijden. Ook wordt het aanbevolen om te gaan varen als het niet te hard waait. Staat er wel veel wind en wil je wel deze route varen? Dat kan, maar vermijd dan wel het Molengat bij Texel.

Route 5: Roermond-Maasbracht
Varen in Limburg wordt zeker aangeraden. Limburg biedt veel afwisseling wat het varen betreft. Er zijn veel grote rivieren en plassen wat dan ook het varen nog plezieriger maakt. Het heuvelachtige landschap en de gezelligheid maakt de route dan ook helemaal compleet.

Is jouw boot er al klaar voor?
Is jouw boot al helemaal schoon en compleet? Of heb je nog wat nieuwe bootonderdelen nodig? Neem dan een kijkje bij watersportwinkel Alles Marine. Voordat je het weet is het alweer zomer dus wacht niet te lang, zodat je altijd goed voorbereid het water op kan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.