Besparen op bedrijfskosten

February 26, 2016 0 Comments

Als bedrijf zijnde heb je allerlei uitgaves. Een groot deel van deze uitgaves is direct te herleiden naar de primaire bedrijfsprocessen, mits de kostprijs goed is berekend. Denk hierbij aan de aanschaf en afschrijving van machines, materiaalkosten en energiekosten. Maar hoe kun je hierop besparen?

Continue controle

In een productie omgeving is controle en preventief onderhoud van cruciaal belang. Grote machines die het overgrote deel van de dag draaien moeten een zo hoog mogelijke up-time hebben om de productie op peil te kunnen houden. Om er voor te zorgen dat deze machines zo min mogelijk stil staan, is preventief onderhoud dus erg belangrijk. Wanneer je door regelmatige controles, slijtende onderdelen in een vroeg stadium kunt vervangen, zal de kans op down-time verlaagd worden. Natuurlijk is een 100% up-time nooit te garanderen doordat machines vaak anders afgesteld moeten worden voor producten met andere specificaties, maar voor het overgrote deel kunnen de meeste storingen voorkomen worden. Wel moet er voor gezorgd worden dat er in het magazijn voldoende reserveren onderdelen op voorraad zijn, niks is zo vervelend als het niet preventief kunnen vervangen van een onderdeel door een slechte voorraad. Daarnaast moet er ook ten aller tijde een monteur aanwezig zijn om bij een storing direct te kunnen anticiperen.

Onderzoek en nog eens onderzoek

In de huidige samenleving is innoveren steeds belangrijker geworden. Stilstand is achterstand wordt er ook wel gezegd. Dit geld ook zeker op materiaal gebied. Er komen steeds nieuwere en milieuvriendelijkere materialen op de markt. Vanuit de maatschappij wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen(MVO) ook steeds belangrijker gevonden. Wanneer men hier bewust mee bezig is, en continu onderzoek doet naar kosten verlagende, duurzame en milieuvriendelijke materialen blijven de producten mee innoveren.

Zakelijke energiepartner

Naast bovengenoemde is ook de leverancier van energie bepalend. Menig particulier maakt nauwelijks een overstap terwijl je juist met een overstap flink kunt besparen. Ditzelfde geldt op zakelijk gebied. Doorgaans worden nieuwe klanten met een tijdelijke korting binnen gehaald. Op het eerste gezicht lijkt het dus dat je minder betaald. In zekere zin klopt dit ook, maar wat men vaak vergeet is dat als je meerdere jaren bij dezelfde leverancier blijft, de energiekosten nauwelijks omlaag gaan. Over het algemeen gaan kosten eerder omhoog dan omlaag. Hoe kun je er nu voor zorgen dat de kosten van zakelijke energie altijd gunstig zijn?

Online zijn diverse zakelijke energievergelijkers te vinden. Hier kun je in een oog opslag de globale prijsverschillen zien. Daarbij moet wel gezegd worden dat acties hier vaak niet in voor komen en dat er op zakelijk gebied bijna altijd een afspraak gemaakt moet worden. Vaak kan er tijdens dit gesprek onderhandelt worden over de prijs en rekening gehouden worden met piektijden. Zorg er tijdens dit gesprek voor dat dit soort zaken goed op papier worden gezet om problemen te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.