Badkamer en suite in de slaapkamer

November 18, 2015 0 Comments

In de meeste woningen zal er een badkamer geïnstalleerd zijn die gedeeld wordt met de andere huisgenoten. Echter, een steeds meer populaire optie is het ontwerpen van een badkamer die direct verbonden is aan de ouderslaapkamer, samen met een grote familie badruimte elders in het huis. Bij het ontwerpen van een eigen en suite badruimte, of als u het installeren ervan overweegt, zijn er een aantal unieke ontwerpeigenschappen waar u rekening mee kunt houden. De volgende tips zullen u helpen uw eigen badkamer ontwerpen en ervoor zorgen dat u het meeste uit de ruimte en de mogelijkheden haalt.

De afmetingen van de en suite badkamer

Als u van plan bent om een eigen badkamer te creëren, is het eerste wat je moet doen is beslissen over de ruimte die je beschikbaar hebt of wilt stellen. U wilt immers niet al te veel op geven van uw slaapkamer. Zodra u over de plaatsing van de suite, en de afmetingen hebben besloten, kunt u beginnen te denken over het ontwerp. Wellicht een dooddoener maar een slim ontwerp, met de juiste materialen en vormen, maakt optimaal gebruik van de beschikbare (kleine) ruimte. Mocht er echt weinig plek beschikbaar zijn dan is wellicht is een mooie inloopdouche ook voldoende en maakt u gebruik van het bad dat geplaatst is in de familie badkamer.

Plan het badkamerontwerp

Waarschijnlijk is er geen onbeperkte ruimte beschikbaar, dus is het zinvol om hier rekening mee te houden bij het ontwerpen van de kleine badkamer door bijvoorbeeld voor een badkamermeubel te kiezen in plaats van een vrijstaande wastafel. Bij het streven naar zoveel als mogelijk ruimte te besparen zorgen opbergkasten onder de wastafel voor praktische opbergruimte. Misschien past het toilet schuin in de hoek met een klein hoek inbouwreservoir en bij het installeren van een bad of douche kan je gebruik maken van een smal toelopend bad of een vrij vorm te geven inloopdouche. Een andere tip is het installeren van elektrische vloerverwarming omdat dit het toelaat om de badruimte gescheiden te verwarmen. Ook mogelijk met een radiator die tevens voorzien kan worden van een elektrisch verwarmingselement, dat maakt zelfs dubbel gebruik mogelijk. Het is zinvol om meerdere ontwerpen voor de ruimte te maken en ietwat te spelen met de mogelijkheden totdat u het ideale ontwerp heeft gevonden. Overigens maakt Sani-bouw badkamer ontwerpen met meer dan 25 jaar ervaring, wij vinden altijd een goede indeling en maken gratis een 3D ontwerp dat u zeker zal aanspreken.

Het toevoegen aan de slaapkamer

U kunt de en suite badkamer zien als een verlengstuk van uw slaapkamer, in welk geval het interieur natuurlijk zal moeten overgaan in de badruimte. Vloerbedekking en kleuren moeten aanvullen wat er al is geplaatst in de slaapkamer. Als u juist duidelijk wilt maken dat het een volledig gescheiden ruimte is, kunt u dit ook reflecteren in het ontwerp. Kleuren kunnen heel anders zijn, evenals de vloer. Het komt hier echt neer op uw eigen voorkeur. Bij het maken van een extra badkamer of elk ander renovatieprojecten, is het belangrijk om een budget vast te stellen voor het gehele project en je daar ook aan te houden. Dit kan betekenen dat je tot een compromis moet komen over een aantal ontwerpkeuzes, maar dat is beter dan een overschrijding. Een extra badkamer als en suite in de slaapkamer is een mooie en zeer handige toevoeging aan de woning, het zal ook een waardestijging van de woning tot gevolg hebben. Het planningsproces en het ontwerp verdient echter uw aandacht, of u dit nu zelf uitvoert of dat u de expertise van de 3D badkamer ontwerpen van Sani-bouw. Deze maken wij overigens gratis voor u.

Leave a Reply

Your email address will not be published.