Alles wat je moet weten over een zakelijke auto lease contract

October 28, 2020 0 Comments

Tegenwoordig wordt het steeds populairder om een auto te leasen. Echter weten veel mensen nog niet helemaal wat het leasen van een auto nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen, het is immers een lastige term. Ook zijn er veel verschillende vormen om een auto te leasen. Eén van deze vormen is het zakelijke auto lease contract. Dit leasecontract wordt vooral veel gebruikt door bedrijven en andere zakelijke organisaties.

Hoe werkt een lease contract?

Voor veel mensen kan het interessant zijn om een auto te leasen. Zeker voor bedrijven. Als bedrijf zijnde is cashflow ontzettend belangrijk. Wanneer je van plan bent om een nieuwe auto te gaan rijden, kan het zo zijn dat er in één keer veel cash van je rekening afgehaald wordt. Dit is natuurlijk iets dat iedere ondernemer wilt voorkomen. Je hebt dit cash immers nodig om werknemers of andere rekeningen te betalen. Gelukkig is hier sinds een aantal jaar een oplossing voor gekomen. Dit is het zakelijke auto lease contract. Als je een auto least, betaal je iedere maand een bepaald bedrag. Je betaald dit bedrag aan de leasemaatschappij, deze koopt de auto namelijk van de auto dealer. En jij least dus van de leasemaatschappij tegen een maandelijkse vaste prijs. Deze prijs in veel gevallen inclusief verzekering.

Het zakelijke auto lease contract

Voor sommige bedrijven kan het dus lastig zijn om direct een auto te kopen, in dit geval kun je je een autofinanciering berekenen. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om een auto te leasen. Houdt hierbij wel in het achterhoofd dat je een bepaald percentage aan bijtelling betaald. Bijtelling is het maandelijkse bedrag dat je moet betalen om de auto zakelijk en privé te mogen rijden. Hoe duurder en vervuilender de auto, hoe hoger het bedrag dat je maandelijks extra bij moet betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.