4 Redenen voor Office 365 back-up

July 29, 2019 0 Comments

Heeft u Microsoft Office 365 binnen uw zakelijke omgeving of gaat u hiermee starten? Wanneer aan een gemiddelde Office 365-gebruiker de vraag krijgt of hij de volledige controle heeft over zijn data in Office 365, dan is de kans groot dat ja het antwoord is. Helaas is dit onjuist. Tenminste, als er geen aanvullende maatregelen zijn genomen.

De Office 365-infrastructuur wordt door Microsoft beheerd en er wordt een bepaalde uptime gegarandeerd. Dat klopt. Echter, als het op data aankomt dan liggen de verantwoordelijkheden geheel bij uw organisatie. Daarom is het essentieel om de kleine lettertjes van het service level agreement (SLA) te lezen. Niet de leukste klus, maar wel heel belangrijk gezien de impact op de organisatie en haar data.

Zelf verantwoordelijk voor uw data in Office 365

Het gebruik van Office 365 groeit hard. Zowel zakelijk als privé is het Microsoft-platform zeer populair en telt nu al meer dan 150 miljoen gebruikers. Dit aantal groeit iedere maand met 3 miljoen gebruikers. Velen vertrouwen erop dat hier automatisch ook een back-up van wordt gemaakt. Ten onrechte.

Cloudaanbieders, zo ook Microsoft, zijn in beginsel namelijk niet verantwoordelijk voor uw data, tenzij anders overeengekomen. Een SLA kan 99,99% beschikbaarheid garanderen, maar dat betreft meestal alleen het netwerk en de infrastructuur, niet de data en beschikbaarheid ervan. Welke gevaren liggen op de loer zonder een solide Office 365-back-up? Wat kan een back-up oplossingen voor Microsoft Office 365 toevoegen als het gaat om behoud van data en de beveiliging ervan op de lange termijn? Hieronder vindt u vier belangrijke redenen om een back-up te maken van Office 365-data van alle users binnen uw organisatie.

4 redenen voor back-up van Microsoft Office 365

  1. Per ongeluk verwijderd: er kan altijd iets misgaan, technisch of door een menselijke fout.
  2. Retentie is geen back-up: Microsoft bewaart gegevens van verwijderde users of van documenten in de prullenbak slechts beperkte tijd.
  3. Beveiligingsrisico’s: de risico’s komen van alle kanten, zowel intern als extern. Behalve hackers zijn ook (ex-)werknemers een dreiging. Ook krijgen soms interim-medewerkers te veel rechten.
  4. Wet- en regelgeving (compliancy): sommige gegevens moet u langer gebruiken dan u zelf noodzakelijk acht. Denk aan financiële gegevens voor de Belastingdienst of bewijsmateriaal voor de wethandhaving.

Gebruikt u al Office 365? Dan is de volgende stap het implementeren van een goede back-up oplossing voor uw Office 365-gegevens. Veeam back-up software is een uitstekende keuze Zo verkleint u het risico dat u de toegang tot bedrijfskritieke gegevens verliest. Blijf dus altijd in controle over uw data.

ACA IT-Solutions is zeer ervaren met het migreren naar en implementeren van Office 365 binnen grote (en soms ook complexe) bedrijfsomgevingen. Wilt u hulp met Office 365 of meer informatie over beveiliging en back-up van Microsoft Office 365? Neem dan even contact met ons op.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.