3 tips om te leren schilderen

September 19, 2016 0 Comments

Als je wilt leren schilderen kunnen een aantal tips vast goed van pas komen. Zo maak je als beginnende schilder weleens fouten, welke je ook had kunnen voorkomen. Daarom vind je in dit blogbericht drie tips. Deze tips gaan onder andere over de basistechnieken van het schilderen. Denk hierbij aan het kleuren mengen, verf verdunnen en de schildertechnieken. Hieronder daarom meer over deze onderwerpen, zodat je hiermee rekening kunt houden tijdens het schilderen.

Kleuren mengen op het palet

Wanneer je begint met schilderen denk je misschien dat je veel verschillende soorten kleuren moet kopen. Echter is dit niet waar, want met alleen de primaire kleuren (geel, rood en blauw) kun je namelijk al elke wensbare kleur maken. Hiervoor moet je natuurlijk wel het een en ander weten over het mengen van kleuren. Het is daarom verstandig om een boek te bestellen over het kleuren mengen. Hierin wordt namelijk precies uitgelegd welke kleuren je met elkaar moet mengen om een bepaalde kleur te creëren.

Verf verdunnen

Verf kun je op verschillende manieren aanbrengen op het doek. In de meeste gevallen zal dit onverdunde verf zijn, maar soms is het leuker om de verf te verdunnen. Dit verdunnen kun je gewoon doen met behulp van water. Let op! Gebruik niet al teveel, maar ook niet te weinig water. In dit geval is het verstandig om de verf in een kommetje te doen en steeds iets water toe te voegen. Zo heb je meer controle tijdens het verdunnen. Wanneer de verf de juiste textuur heeft kun je het gebruiken op het doek.

Speciale schildertechnieken

Naast de normale schildertechnieken, waaronder het in lagen schilderen, zijn er natuurlijk ook speciale en bijzondere schildertechnieken. Denk hierbij aan het druppelen, spuiten en smijten van de verf op het doek. Zo creëer je de meest mooie schilderijen. Gebruik in dit geval meerdere kleuren, zodat je een waar kleurenspektakel maakt op het doek.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.